Κάνε κύλιση για τη συνέχεια

Η λέξη Σαηεντολογία προέρχεται από τη λατινική λέξη scio που σημαίνει «γνωρίζω», με την πληρέστερη έννοια του όρου, και την ελληνική λέξη λόγος που σημαίνει «μελέτη κάποιου θέματος». Κυριολεκτικά, σημαίνει «να γνωρίζεις πώς να γνωρίζεις».

Πιστεύω και Πρακτικές της Θρησκείας της Σαηεντολογίας

H Σαηεντολογία είναι μια θρησκεία που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και προσφέρει ένα ακριβές μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην πλήρη και πραγματική κατανόηση της πνευματικής φύσης του ατόμου και της σχέσης του με τον εαυτό του, την οικογένεια, τις ομάδες, την ανθρωπότητα, όλες τις μορφές ζωής, το υλικό σύμπαν, το πνευματικό σύμπαν και το Υπέρτατο Ον.

Η Σαηεντολογία απευθύνεται στο πνεύμα –όχι στο σώμα ή τη διάνοια– και πιστεύει ότι ο Άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν του περιβάλλοντός του ή τα γονίδια του.

Η Σαηεντολογία περιλαμβάνει ένα σύνολο γνώσεων που απορρέει από ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες. Πρωταρχικές μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

Ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πνευματικό ον.

Η εμπειρία του εκτείνεται πολύ πέρα από μία και μόνο ζωή.

Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες, ακόμη και αν δεν είναι αντιληπτές προς το παρόν.

Η Σαηεντολογία πιστεύει επιπλέον, ότι ο Άνθρωπος είναι βασικά καλός και ότι η πνευματική του σωτηρία εξαρτάται από τον εαυτό του, τους συνανθρώπους του και την επίτευξη αδελφοσύνης με το σύμπαν.

Η Σαηεντολογία δεν είναι μια δογματική θρησκεία την οποία κάποιος καλείται να αποδεχθεί απλά πιστεύοντας. Αντίθετα, ανακαλύπτει κανείς από μόνος του ότι οι αρχές της Σαηεντολογίας είναι αληθινές μόνο αν τις εφαρμόσει και παρατηρήσει ή βιώσει τα αποτελέσματα από αυτή την εφαρμογή.

Ο απώτερος σκοπός της Σαηεντολογίας είναι η πραγματική πνευματική αφύπνιση και ελευθερία.

Η Θρησκεία της Σαηεντολογίας

Χάρη στις επιστημονικές και τις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων εκατό χρόνων, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σήμερα πιο πλούσιοι σε υλικά αγαθά απ’ όσο οι πρόγονοί τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δική τους εκτίμηση, η βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους δεν είναι συνυφασμένη με τα υλικά αγαθά που έχουν αποκτήσει.

Στην πραγματικότητα, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι άνθρωποι ήταν κάποτε πιο ευτυχισμένοι και πιο ολοκληρωμένοι. Για μερικούς τα πλούτη προκαλούν ανησυχία, ένα βασανιστικό φόβο ότι, ακόμα και αν κανείς δεν καταφέρει να τους πάρει αυτά που απέκτησαν με τόσες δυσκολίες, τότε ο θάνατος θα έρθει πρόωρα για να δώσει ένα τέλος. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουν το θάνατο από μια ολόκληρη ζωή μέσα στη σκλαβιά, ενώ οι περισσότεροι, με λιγότερο δραματικό τρόπο, βουλιάζουν στη βουβή απελπισία της ζωής τους.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του εικοστού πρώτου αιώνα, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους παράγοντες που καθορίζουν την ύπαρξή τους. Και όμως, με απλά λόγια, αν είχαν μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού τους και των συνανθρώπων τους, θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους και να ζήσουν πιο ευτυχισμένοι.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο σκοπός της Σαηεντολογίας: να βοηθήσει τον Άνθρωπο να βελτιώσει την τύχη του μέσα από την κατανόηση.


Εξισορρόπηση των Επιστημών και των Ανθρωπιστικών Σπουδών

Η τρομακτική επιστημονική πρόοδος του εικοστού αιώνα δεν συνοδευόταν από ανάλογη πρόοδο στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Οι γνώσεις του ανθρώπου για το φυσικό σύμπαν είχαν ξεπεράσει τη γνώση για τον εαυτό του. Τα δεινά που απορρέουν απ’ αυτή την έλλειψη ισορροπίας είναι η πηγή πολλών δεινών που κλονίζουν την κοινωνία και απειλούν το μέλλον μας. Αυτό που εξέφραζε για πολλούς η Σαηεντολογία, όταν πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ήταν η αποκατάσταση της ισορροπίας.

Παρά τις πολλές επιτυχίες της, η επιστήμη δεν έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που βασάνιζαν τον άνθρωπο από αμνημονεύτων χρόνων: Ποιοι είμαστε; Από τι αποτελούμαστε; Από πού προερχόμαστε; Πού πάμε; Τι κάνουμε;

Αυτά τα ερωτήματα ανήκαν ανέκαθεν στη σφαίρα της φιλοσοφίας και της θρησκείας, αλλά οι παραδοσιακές απαντήσεις στάθηκαν ανεπαρκείς μπροστά στην απειλή της υδρογονοβόμβας.

Η Σαηεντολογία στηριζόμενη στις ίδιες επιστημονικές προόδους που οδήγησαν στην κατανόηση της πυρηνικής φυσικής παρέχει σύγχρονες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Επιπλέον, εισήγαγε αποτελεσματικές μεθόδους εφαρμογής, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να πετύχει τον προαιώνιο στόχο, για τον οποίο αγωνιζόταν χιλιάδες χρόνια:την αυτογνωσία, και μέσα από την αυτογνωσία, τη γνώση και την κατανόηση των άλλων ανθρώπων και τελικά της ίδιας της ζωής.

Ποιος ήταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ; Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ήταν συγγραφέας, φιλόσοφος, ανθρωπιστής και Ιδρυτής της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1911, στο Τίλντεν της Νεμπράσκα, και απεβίωσε στις 24 Ιανουαρίου του 1986. Ο μακρύς και περιπετειώδης δρόμος του προς την ανακάλυψη ξεκίνησε... διαβάστε περισσότερα »
Τι συμβαίνει σε μια Εκκλησία της Σαηεντολογίας; Οι Εκκλησίες της Σαηεντολογίας είναι κέντρα δραστηριότητας που σφύζουν από ζωή. Κάθε Εκκλησία της Σαηεντολογίας παρέχει πολλές θρησκευτικές υπηρεσίες και υλικά μέσω των οποίων τα άτομα μπορούν να ακολουθήσουν τη μελέτη τους στη Σαηεντολογία... διαβάστε περισσότερα »
Ποια είναι η άποψη για τον Θεό στη Σαηεντολογία; Στη Σαηεντολογία η έννοια του Θεού εκφράζεται ως το Όγδοο Δυναμικό – η παρόρμηση προς ύπαρξη ως άπειρο. Αυτό μπορεί επίσης να ονομαστεί Υπέρτατο Ον. Η έννοια του Θεού, όπως γίνεται αντιληπτή στη Σαηεντολογία ως το Όγδοο Δυναμικό... διαβάστε περισσότερα »
Τι είναι το Ηλεκτρόμετρο; Το Ηλεκτρόμετρο είναι συντομευμένος όρος για το ηλεκτροψυχόμετρο. Είναι ένα θρησκευτικό τεχνικό όργανο που χρησιμοποιείται ως πνευματικός οδηγός στο ώντιτινγκ. Χρησιμοποιείται μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς της Σαηεντολογίας ή από κάποιον εκπαιδευόμενο θρησκευτικό λειτουργό για να... διαβάστε περισσότερα »

Θέλετε να Μάθετε Περισσότερα;

Καθώς θα έρθετε σε μια Εκκλησία της Σαηεντολογίας, την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «Τι είναι η Σαηεντολογία;» θα τη βρείτε στο βιβλίο Σαηεντολογία: Τα Βασικά Στοιχεία της Σκέψης. Το βιβλίο είναι επίσης διαθέσιμο ως βιβλίο σε φιλμ σε μορφή DVD/Blu-ray.

Δείτε την Εισαγωγή

Συναντήστε έναν Σαηεντολόγο

Αφρική
Ασία
Αυστραλία
Ευρώπη
Νότια Αμερική
Βόρεια Αμερική
Αφρική
+ Δείτε όλα τα βίντεο
Ασία
+ Δείτε όλα τα βίντεο
Αυστραλία και Ωκεανία
+ Δείτε όλα τα βίντεο
Ευρώπη
+ Δείτε όλα τα βίντεο
Νότια Αμερική
+ Δείτε όλα τα βίντεο
Βόρεια Αμερική
+ Δείτε όλα τα βίντεο
Αθλητισμός Τέχνες Εκπαίδευση Οικογένεια Επαγγελματίας Τομέας Υγείας Επιχείρηση Διοίκηση

Μέσα σε μια Εκκλησία της Σαηεντολογίας

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για τη Σαηεντολογία είναι να επισκεφθείτε μια Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Το Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού σε μια Εκκλησία υπάρχει για να σας βοηθήσει να πάρετε απαντήσεις στις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ »
Εκτιμώμενη πλησιέστερη τοποθεσία: (διαλέξτε μια άλλη)

Κάνε το Τεστ Προσωπικότητας δωρεάν

Το πρώτο βήμα για να μάθετε περισσότερα μπορεί να είναι απλό όσο ένα τεστ προσωπικότητας:

Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας έχουμε διδαχθεί να πιστεύουμε ότι η προσωπικότητα είναι ένα γενετικό γνώρισμα που δεν μπορεί να αλλάξει και ότι απλά πρέπει να το αποδεχτείς. Αυτό, απλά, δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να αλλάξεις την προσωπικότητά σου και να γίνεις μια πολύ καλύτερη, ευτυχισμένη εκδοχή του εαυτού σου που αντιμετωπίζει και κατακτά τις προκλήσεις της ζωής με ευκολία και γνώση – το αληθινό εσύ.

  • Βρες τις περιοχές της ζωής σου στις οποίες έχεις προβλήματα και ανακάλυψε το επίπεδο της ευτυχίας σου, της σταθερότητάς σου και πολλά περισσότερα.
  • Ανακάλυψε πώς η προσωπικότητά σου καθορίζει την ικανότητά σου να χειρίζεσαι σχέσεις.
  • Μάθε ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και πώς μπορείς να τα αυξήσεις ώστε να μπορέσεις να επιτύχεις περισσότερα πράγματα στη ζωή.