ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ;

Ορισμός της λέξης Σαεηντολογία: Από τη λατινική λέξη scio «γνωρίζω, με την πιο πλήρη έννοια της λέξης», και την ελληνική λέξη λόγος που σημαίνει «μελέτη τού». Έτσι, η λέξη Σαηεντολογία κυριολεκτικά σημαίνει «το να γνωρίζεις πώς να γνωρίζεις».

H Σαηεντολογία είναι μια θρησκεία που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και προσφέρει ένα ακριβές μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην πλήρη και πραγματική κατανόηση της πνευματικής φύσης του ατόμου και της σχέσης του με τον εαυτό του, την οικογένεια, τις ομάδες, την ανθρωπότητα, όλες τις μορφές ζωής, το υλικό σύμπαν, το πνευματικό σύμπαν και το Υπέρτατο Ον.

H Σαηεντολογία απευθύνεται στο πνεύμα –όχι στο σώμα ή τη διάνοια– και πιστεύει ότι ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν του περιβάλλοντός του ή των γονιδίων του.

Η Σαηεντολογία περιλαμβάνει ένα σύνολο γνώσεων που απορρέει από ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες. Πρωταρχικές μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

Ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πνευματικό ον.

Η εμπειρία του εκτείνεται πολύ πέρα από μία και μόνο ζωή.

Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες, ακόμη και αν δεν είναι αντιληπτές προς το παρόν.

Περισσότερα δεδομένα για το Τι Είναι η Σαηεντολογία;

ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ανάμεσα στον τεράστιο όγκο των δεδομένων που είναι διαθέσιμα στα πιστεύω και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας, υπάρχουν πολλές αρχές που, αν τις μάθει κανείς, προσφέρουν μια νέα και ευρύτερη άποψη της ζωής. Για παράδειγμα, αν κάποιος γνωρίζει την Τονική Κλίμακα, μπορεί να μάθει να αντιμετωπίζει καλύτερα ένα ιδιότροπο παιδί, να κατευνάζει έναν αναστατωμένο φίλο του ή να περνάει σ’ έναν αυστηρό εργοδότη μια δική του άποψη. Αυτές οι αρχές συνιστούν ένα τεράστιο σύνολο παρατηρήσεων στο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών. Υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο γνώσης για μάθηση. Δεν υπάρχει τίποτα δογματικό στη Σαηεντολογία. Η αξία της έγκειται καθαρά στο πεδίο της γνώσης.

Περισσότερα Δεδομένα για τα Πιστεύω και τις Πρακτικές της Σαηεντολογίας

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η Σαηεντολογία βοηθάει το κάθε ον να επανακτήσει επίγνωση του εαυτού του ως πνευματικό όν και να αποκαταστήσει την πλήρη πνευματική δυναμική του – να αποκτήσει δηλαδή βεβαιότητα της πνευματικής του υπόστασης και της σχέσης του με το Υπέρτατο Ον. Ο Θεός στη Σαηεντολογία προσδιορίζεται ως το Όγδοο Δυναμικό. Όλες οι υπηρεσίες της Σαηεντολογίας φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στο Όγδοο Δυναμικό, και οι ιερατικές υπηρεσίες επικεντρώνονται ειδικά σ' αυτό. Είναι μια συγκέντρωση πολλών όντων σε μια συλλογική πνευματική εμπειρία και μια ευκαιρία να γνωρίσουν το Απόλυτο, που είναι το Όγδοο Δυναμικό ή ο Θεός.

Η Κυριακάτικη λειτουργία της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας συνίσταται σε: μια ανάγνωση των Πιστεύω της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, ένα κήρυγμα βασισμένο στα γραπτά του Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, ομαδικό ώντιτινγκ στο εκκλησίασμα και προσευχή. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τραγούδια, καθώς και ανακοινώσεις εκδηλώσεων ή προγραμμάτων που αφορούν την Εκκλησία.

Παρακολουθήστε μια Κυριακάτικη Λειτουργία της Σαηεντολογίας

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

Λ. Ρον Χάμπαρντ

Η χρονολογική σειρά των γεγονότων που ακολουθεί παρουσιάζει τα γεγονότα-ορόσημα μέσα στις πολλές λεωφόρους που βάδισε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ – ως λάτρης της περιπέτειας, εξερευνητής, συγγραφέας, φιλόσοφος και όλα τα υπόλοιπα τα οποία τον οδήγησαν να δηλώσει, με κάθε ειλικρίνεια:

«Δεν έζησα απομονωμένα και περιφρονώ το σοφό που δεν έζησε πραγματικά τη ζωή και το λόγιο που έμεινε αμέτοχος».

«Έχω δει τη ζωή από πάνω προς τα κάτω κι από κάτω προς τα πάνω. Ξέρω πώς φαίνεται από μέσα κι από έξω. Και ξέρω ότι υπάρχει σοφία και ότι υπάρχει ελπίδα». - Λ. Ρον Χάμπαρντ

Επισκεφθείτε το Χρονολόγιο του Λ. Ρον Χάμπαρντ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Ό,τι δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζετε στη ζωή η Σαηεντολογία σας προσφέρει απαντήσεις.

Σας προσφέρει ακριβή τεχνολογία με βήμα προς βήμα διαδικασίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διευθετήσετε τα προβλήματά σας και να βελτιώσετε τη ζωή σας και τη ζωή των γύρω σας.

Τα Μαθήματα της Σαηεντολογίας στο Διαδίκτυο βασίζονται στο βιβλίο Σαηεντολογία: Θεωρία και Πράξη.

Ξεκινήστε Σήμερα αυτό το Δωρεάν Μάθημα στο Διαδίκτυο.