ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Αληθινή Βοήθεια • Αληθινά Αποτελέσματα

Η χρήση ναρκωτικών και η εγκληματικότητα, η μισαλλοδοξία και η απανθρωπιά, οι καταστροφές, φυσικές και τεχνητές, διαπερνούν και υποβαθμίζουν κάθε τομέα της κοινωνίας. Είναι τόσο τρομακτικά αυτά τα ζητήματα που οι προσπάθειες να απαλειφθούν πολύ συχνά υποβιβάζονται σε προσπάθειες για τον απλό έλεγχο της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Αναγνωρίζοντας τη ζωτική ανάγκη να διακοπεί αυτή η καθοδική πορεία, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας και τα μέλη της χρηματοδοτούν θρησκευτικά προγράμματα επιμόρφωσης τα οποία εξαλείφουν αποτελεσματικά τη χρήση ναρκωτικών, εμφυσούν την ανεκτικότητα, αυξάνουν την επίγνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενθαρρύνουν την ηθική συμπεριφορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο στόχος είναι τολμηρός και φιλόδοξος: η επίλυση των πλανητικών ζητημάτων σε ευρεία κλίμακα και η αναχαίτιση της φθοράς του πολιτισμού μαζί με την ταυτόχρονη εξύψωση της κοινωνίας μέσω της διάδοσης των κοινά αποδεκτών αξιών. Τα προγράμματα αυτά που βασίζονται σε δεκαετίες εμπειρίας, συνεισφέρουν στη θετική αλλαγή των ατόμων, των κοινοτήτων, και στην πραγματικότητα, ολόκληρων εθνών. Μέσα από την ατομική πρωτοβουλία ή μέσω της επίσημης εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων, οι καταστάσεις βελτιώνονται αισθητά και συνεπώς η ζήτησή τους αυξάνεται εκθετικά.


Κάθε καμπάνια βασίζεται στη γνώση ότι η εκπαίδευση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αλλαγής. Αναγνωρίζουν πως μόνο όταν τα άτομα είναι καλά ενημερωμένα, μπορούν να πάρουν αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους, όπως να ζουν χωρίς ναρκωτικά, έχοντας ηθικές αρχές και σεβασμό προς τα αγαπημένα τους άτομα και τους γείτονές τους και ζώντας σε αρμονία μαζί τους.

Εμπνευσμένα από τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ, του Ιδρυτή της θρησκείας της Σαηεντολογίας, σύμφωνα με τα οποία «ένα άτομο είναι τόσο πολύτιμο όσο μπορεί να υπηρετεί άλλους», οι Σαηεντολόγοι αναλαμβάνουν υπευθυνότητα όχι μόνο για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα. Υποστηρίζουν θερμά αυτά τα προγράμματα και ενεργούν έτσι ώστε να τα κάνουν ευρέως διαθέσιμα. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή της αποτελεσματικότητας αυτών των προγραμμάτων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών ατόμων και ιδρυμάτων που κέρδισαν σημαντικά οφέλη από αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα.

Η συμμετοχή και η συνεργασία σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτες από όλους αυτούς που αναζητούν τη βελτίωση των συνθηκών για τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους, και έχουν τον σκοπό και το όραμα αυτά τα αποτελέσματα να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Γης – και μια καινούργια αυγή θα χαράξει για τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ως παγκόσμιο πρόβλημα, η κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων απαιτεί μια παγκόσμια λύση.

Ως απάντηση, μια σημαντική δραστηριότητα που υποστηρίζεται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας είναι το πρόγραμμα με τίτλο «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», μία από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Προκειμένου να γίνει παγκόσμια ενημέρωση για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά, ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών υλικών που περιέχουν αληθινά γεγονότα διανέμεται από εκατομμύρια άτομα από το μη κυβερνητικό Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, στα σχολεία, σε κοινοτικές ομάδες και κυβερνητικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο. Μέσα από δεκαετίες εμπειρίας στην εκπαίδευση και την πρόληψη των ναρκωτικών, το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» έχει λύσει, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, το πρόβλημα της αποτελεσματικής επικοινωνίας των εφήβων και των νέων, σχετικά με την πραγματικότητα της χρήσης ναρκωτικών.

Περισσότερα

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι καταποντίζονται συνεχώς με τις ανησυχητικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων –οι οποίες κυμαίνονται από φονικές επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια ως το εμπόριο ανθρώπων, τη φτώχεια και την τεχνητή πείνα– λίγοι κατανοούν τα δικαιώματά τους και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν πώς να τα ασκήσουν.

Στη μακρά παράδοσή της για την προώθηση της ελευθερίας για όλους, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας και τα μέλη της επιδιώκουν διορθωτικά μέτρα μέσα από τη χορηγία μιας από τις ευρύτερες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και πληροφόρησης του κοινού στον κόσμο, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, των οργανισμών «Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και του παρελκόμενού του για τους νέους «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Περισσότερα

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR), ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός και φρουρός της ψυχικής υγείας, ο οποίος εγκαθιδρύθηκε από μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας το 1969, είναι αφιερωμένος στην εξάλειψη των ψυχιατρικών παραβιάσεων και τη διασφάλιση της προστασίας των ασθενών. Η CCHR έχει υποστηρίξει τη θέσπιση πάνω από 160 νόμων που προστατεύουν τα άτομα από καταχρηστικές ή εξαναγκαστικές ψυχιατρικές πρακτικές, απαιτώντας την εν επιγνώσει συναίνεση για την ψυχιατρική θεραπεία, δίνοντας τέλος στην υποχρεωτική χορήγηση φαρμάκων και στα ηλεκτροσόκ σε παιδιά και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των ασθενών από ψυχιάτρους και ψυχολόγους.

Περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ

Είναι εκπληκτικό ότι τα δύο τρίτα των κυβερνήσεων παγκοσμίως είναι γεμάτα με σοβαρή διαφθορά. Σχεδόν το ένα τέταρτο των αναδυόμενων ηγετών σήμερα, είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να συμπεριφέρονται ανήθικα για να πάνε μπροστά.

Για να αντιστρέψει αυτή την παρακμή και να αποκαταστήσει τα θεμελιώδη ήθη και τις αξίες, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έγραψε το βιβλίο Ο Δρόµος προς την Ευτυχία: Έναν Οδηγό Κοινής Λογικής για Καλύτερη Ζωή. Εξ ολοκλήρου μη θρησκευτικό, τα 21 διδάγματά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη φυλή, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία του, ώστε να προωθήσουν την καλοσύνη, την ειλικρίνεια και τις βασικές δεξιότητες της ζωής.

Περισσότερα

ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ

Είτε υπηρετούν στις δικές τους κοινότητες είτε στην άλλη άκρη του κόσμου, το σύνθημα του Εθελοντή Λειτουργού της Σαηεντολογίας είναι «Κάτι μπορεί να γίνει γι’ αυτό». Το πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς ως μια θρησκευτική κοινωνική υπηρεσία, συνιστά σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πιο προφανείς διεθνείς ανεξάρτητες δυνάμεις ανθρωπιστικής βοήθειας.

Περισσότερα