ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ;

H Σαηεντολογία είναι μια θρησκεία που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και προσφέρει ένα ακριβές μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην πλήρη και πραγματική κατανόηση της πνευματικής φύσης του ατόμου, της σχέσης του με τον εαυτό του, την οικογένεια, τις ομάδες, την ανθρωπότητα, όλες τις μορφές ζωής, το υλικό σύμπαν, το πνευματικό σύμπαν και το Υπέρτατο Ον.

H Σαηεντολογία απευθύνεται στο πνεύμα –όχι στο σώμα ή τη διάνοια– και πιστεύει ότι ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν του περιβάλλοντός του ή τα γονίδια του.

Η Σαηεντολογία περιλαμβάνει ένα σύνολο γνώσεων που απορρέουν από ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες. Πρωταρχικές μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

Ο Άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πνευματικό ον.

Η εμπειρία του εκτείνεται πολύ πιο πέρα από μια και μόνο ζωή.

Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες, ακόμη και αν δεν είναι αντιληπτές προς το παρόν.

Η Σαηεντολογία πιστεύει επιπλέον, ότι ο άνθρωπος είναι βασικά καλός και ότι η πνευματική του σωτηρία, εξαρτάται από τον εαυτό του, τους συνανθρώπους του και την επίτευξη αδελφοσύνης με το σύμπαν.

Η Σαηεντολογία δεν είναι μια δογματική θρησκεία την οποία κάποιος καλείται να αποδεχθεί καλή τη πίστη. Αντίθετα, ανακαλύπτει κανείς για τον εαυτό του ότι οι αρχές της Σαηεντολογίας είναι αληθινές μόνο εφαρμόζοντάς τες και παρατηρώντας ή βιώνοντας τα αποτελέσματα από αυτή την εφαρμογή.

Ο απώτερος σκοπός της Σαηεντολογίας είναι η πνευματική αφύπνιση και η ελευθερία.