ΕΙΣΑΓΩΓН

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ
ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Η παγκόσμια συντριβή και η ανθρώπινη μιζέρια που προέρχoνται από τη χρήση ναρκωτικών, την αγραμματοσύνη και τον ηθικό ξεπεσμό, για να μην αναφέρουμε τις καταστροφές που προέρχονται από τη φύση και τον άνθρωπο, είναι πράγματα ολοφάνερα. Αποτελούν απειλή που μπορεί να επιφέρει την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και σε πολλά μέρη της Γης, αυτές οι κοινωνικές ασθένειες έχουν ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Αυτό που είναι ολοφάνερο είναι ότι, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να παλέψουν ενάντια σε αυτά τα πραγματικά καταστροφικά σενάρια, πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους αποτελεσματικές λύσεις. Γι’ αυτό τον σκοπό, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, μέσα από την πολύχρονη έρευνά του σχετικά με την ανθρώπινη διάνοια και το πνεύμα, ανακάλυψε τρόπους για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής.

Για την πραγμάτωση αυτών των λύσεων, η Εκκλησία επιχορηγεί μόνιμα κέντρα που λειτουργούν ως «μονάδες παραγωγής ενέργειας» και κινητοποιούν κινήματα που έχουν μεγάλη απήχηση στο όνομα της εντιμότητας, της μάθησης, της καταπολέμησης των ναρκωτικών και της αποκατάστασης από αυτά.

Επίσης, και προκειμένου οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν τον σημαντικό ανθρωπιστικό σκοπό της Σαηεντολογίας, η Εκκλησία έχει ετοιμάσει εργαλεία που είναι πολύ εύκολο να τα βρει κανείς, να τα κατανοήσει και να τα διανείμει ταχύτατα. Με αυτά μπορεί να αφυπνίσει, να εκπαιδεύσει και να δραστηριοποιήσει εκατομμύρια άτομα.

Αποτέλεσμα: η δημιουργία των ανθρωπιστικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων κοινωνικής βελτίωσης της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Είναι εντελώς μοναδικά, αναμφισβήτητα μοντέρνα, και –το πιο σημαντικό– αποτελεσματικά.

ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ » Αληθινή Βοήθεια • Αληθινά Αποτελέσματα

Η χρήση ναρκωτικών και η εγκληματικότητα, η μισαλλοδοξία και η απανθρωπιά, οι καταστροφές, φυσικές και τεχνητές, διαπερνούν και υποβαθμίζουν κάθε τομέα της κοινωνίας. Είναι τόσο τρομακτικά αυτά τα ζητήματα που οι προσπάθειες να απαλειφθούν πολύ συχνά υποβιβάζονται σε προσπάθειες για τον απλό έλεγχο της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Περισσότερα

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η μεγαλύτερη, μη κυβερνητική καμπάνια πληροφόρησης και πρόληψης ναρκωτικών εκπαιδεύει τους νέους σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών σε 180 χώρες, χρησιμοποιούμενη από πάνω από χίλιους κοινοτικούς, κυβερνητικούς οργανισμούς, και σώματα επιβολής του νόμου.
Περισσότερα

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο Οργανισμός Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τις δημοσιεύσεις του, τις οπτικοακουστικές παρουσιάσεις και την Παγκόσμια Περιοδεία από τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα μια παγκόσμια πραγματικότητα, διδάσκοντας τη σημασία των εν λόγω δικαιωμάτων σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, σε 190 περίπου χώρες.
Περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Παρέχοντας αδιακρίτως βοήθεια σε όλον τον κόσμο, αυτό το διεθνές σώμα εθελοντών δουλεύει μαζί με διασώστες και παγκόσμια πρακτορεία εθελοντών σε περιοχές μεγάλης καταστροφής, βοηθώντας περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.
Περισσότερα

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ

Συνεργαζόμενο στενά με σχολεία, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, το Ίδρυμα είναι αφοσιωμένο στο να ανυψώνει τα ηθικά πρότυπα παγκοσμίως, διανέμοντας ευρέως το βιβλιαράκι «Ο Δρόμος προς την Ευτυχία». Το αποτέλεσμα: πιο ήρεμες και πιο ασφαλείς κοινότητες.
Περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

Δουλεύοντας με εκπαιδευτές προκειμένου να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό και αναδεικνύοντας τα εκπαιδευτικά πρότυπα παγκοσμίως, ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης παρέχει αποτελεσματικά εργαλεία εκμάθησης βασισμένα σε μια επαναστατική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη μελέτη, σε πάνω από 4.000 σχολεία.
Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η διάσωση ανθρώπων από την κρίση των ναρκωτικών αποτελεί τον στόχο του παγκόσμιου δικτύου, το οποίο αποτελείται από 50 εγκαταστάσεις απεξάρτησης που εξαπλώνονται σε 5 ηπείρους και έχουν ποσοστό επιτυχίας πολύ πάνω από τον διεθνή μέσο όρο.
Περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ως μέρος του θρησκευτικού τους κώδικα, οι Σαηεντολόγοι δίνουν την υπόσχεση «να φέρουν στο φως οποιαδήποτε μέθοδο στο πεδίο της ψυχικής υγείας που είναι επιβλαβής για το σώμα και να βοηθούν στην κατάργησή της», και ως εκ τούτου να επιφέρουν μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και προστασίας στην πνευματική θεραπεία.
Περισσότερα

ΚΡΙΜΙΝΟΝ

Τρεις δεκαετίες αύξησης του πληθυσμού των φυλακών της Αμερικής οδήγησαν το έθνος στο κατώφλι μιας ανησυχητικής συνειδητοποίησης: ένας στους 100 ενηλίκους στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται αυτή τη στιγμή πίσω απ’ τα σίδερα. Ο συνολικός πληθυσμός των φυλακών είναι πλέον 2,3 εκατομμύρια, ο υψηλότερος στον κόσμο, ακολουθούμενος από την πολύ πιο πολυπληθή χώρα της Κίνας, με 1,5 εκατομμύρια.
Περισσότερα