ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ως παγκόσμιο πρόβλημα, η κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων απαιτεί μια παγκόσμια λύση.

Ως απάντηση, μια σημαντική δραστηριότητα που υποστηρίζεται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας είναι το πρόγραμμα με τίτλο «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», μία από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Προκειμένου να γίνει παγκόσμια ενημέρωση για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά, ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών υλικών που περιέχουν αληθινά γεγονότα διανέμεται από εκατομμύρια άτομα από το μη κυβερνητικό Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά, στα σχολεία, σε κοινοτικές ομάδες και κυβερνητικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο. Μέσα από δεκαετίες εμπειρίας στην εκπαίδευση και την πρόληψη των ναρκωτικών, το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» έχει λύσει, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, το πρόβλημα της αποτελεσματικής επικοινωνίας των εφήβων και των νέων, σχετικά με την πραγματικότητα της χρήσης ναρκωτικών.

Λόγω του ότι εάν παρουσιαστεί η γυμνή αλήθεια στους νέους σχετικά με τα ναρκωτικά και τις συνέπειές τους, εκείνοι είναι πολύ πιθανότερο να τα απορρίψουν από μόνοι τους, τα υλικά του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» ζητούνται ως εκπαιδευτικό εργαλείο από τα σχολεία, τους φορείς επιβολής του νόμου αλλά και τους κατά τόπους φορείς επιμόρφωσης. Περισσότερα από 62 εκατομμύρια εκπαιδευτικά βιβλιαράκια έχουν διανεμηθεί και οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας έχουν αγγίξει περισσότερους από 260 εκατομμύρια θεατές σε 123 χώρες.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Μια Υπηρεσία Ερευνών Εγκλήματος επέλεξε το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» για την αποτελεσματικότητά του, για να διδάξει τη νεολαία σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες των ναρκωτικών.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μικρές ή μεγάλες κοινότητες, η αποτελεσματικότητα του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» αναγνωρίζεται από το προσωπικό των φορέων επιβολής του νόμου σε όλα τα επίπεδα, ως ένα μέρος της λύσης για τα ναρκωτικά και το έγκλημα.

Το 2011 στο Λος Άντζελες, ο Σερίφης έγραψε το εξής: «To πρόγραμμα εκπαίδευσης τού προγράμματος "Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά", που υποστηρίζει η Εκκλησία [της Σαηεντολογίας], είναι ανεκτίμητης αξίας για την προστασία των σχολείων και της περιοχής μας. Είναι ένα τρομερά επιτυχημένο πρόγραμμα παγκοσμίως, και ιδιαίτερα χρήσιμο. Αυτός είναι και ο λόγος που εκπαιδεύσαµε ένα σώµα από δικούς µας αξιωματικούς στη χρήση του ασυναγώνιστου προγράµµατός σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε βοηθώντας με να επιτελέσω το έργο μου, διότι σήμερα, η εγκληματικότητα στο Λος Άντζελες είναι η χαμηλότερη απ’ ό,τι στα τελευταία 40 χρόνια».

Παρομοίως, τα πρόγραμμα αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας τμήμα της εκπαίδευσης των φορέων επιβολής του νόμου στην Πόλη της Νέας Υόρκης, όπου ένας αξιωματικός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης έγραψε ότι το Ίδρυμα για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά «παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες στην καθοδήγηση των παιδιών στη σωστή κατεύθυνση μακριά από τα ναρκωτικά». Ένας άλλος έγραψε ότι το Ίδρυμα «παραδίδει κολοσιαίο έργο σε όλες τις κοινότητες στην Πόλη της Νέας Υόρκης και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στην εκπαίδευση των παιδιών μας, αναφορικά με τους κινδύνους των ναρκωτικών».

Ένας ακόμη αξιωματούχος της αστυνομίας που είναι εξοικειωμένος με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, είναι ένας Αξιωματικός Ασφαλείας Σχολείου στην Οσάλα, από το Αστυνομικό Τμήμα της Φλόριντα. Ο ίδιος εργάζεται με μαθητές λυκείου και είπε: «Οποιοσδήποτε γονέας έχει πρόβλημα με τα παιδιά του που έχουν αναμειχθεί με ναρκωτικά, μπορεί να έρθει σε μένα και με τη σειρά μου θα καθοδηγήσω τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα».

Ένας αξιωματικός του Εγκληματολογικού Τμήματος στο Αστυνομικό Τμήμα της Οσάλα, περιέγραψε το πρόγραμμα ως «φανταστικό» ενώ οι εντυπώσεις από τη χρήση του το περιγράφουν ως «εντυπωσιακό και θετικό».

Ένα ζωτικό τμήμα της αποστολής του Ιδρύματος για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά είναι η συνεχής παράδοση καινούργιων και ανανεωμένων υλικών στους μαθητές του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Για παράδειγμα, το Ίδρυμα διαθέτει υλικά που απευθύνονται στο θέμα των καινούργιων συνθετικών ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται ευρέως. Συνεργάζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση κατά των Ναρκωτικών προκειμένου να κάνει γνωστά τα δεδομένα, όπως σε δημόσιες συζητήσεις που διοργανώνονται μαζί με το Γραφείο Εθνικών Υποθέσεων της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στην Ουάσινγκτον. Ένας ειδικός από το Τμήμα των Συνθετικών Ναρκωτικών και Χημικών από την Αστυνομική Διεύθυνση κατά των Ναρκωτικών ενημέρωσε τους ειδικούς για την πρόληψη και την αποκατάσταση από τα ναρκωτικά, οι οποίοι παρευρίσκονταν, σχετικά με την προσέγγιση της αστυνομίας αναφορικά με τα ναρκωτικά και οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά μίλησαν για την εκπαίδευση σε αυτό το θέμα.

800
ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ
κυβέρνηση

«Τα υλικά παρουσιάστηκαν σε ένα από τα τοπικά σχολεία μας και περισσότεροι από 100 μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Τα υλικά του προγράμματος και τα DVD είχαν τέτοιο εκπληκτικό αντίκτυπο στους παρευρισκόμενους που ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν το πρόγραμμα. Αυτή η εμπειρία είχε τόσο έντονη επίδραση που τα τοπικά σχολεία στην κοινότητα ζήτησαν από το αστυνομικό τμήμα να παρουσιάσει το πρόγραμμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά». – Αστυνομικό Τμήμα, Τέξας, Η.Π.Α

«Χρησιμοποίησα το εκπαιδευτικό πακέτο "Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά" σ’ ένα λύκειο στο Μπίρμιγχαμ. Έχω δώσει πολλές ομιλίες σε πολλούς ανθρώπους σε όλα τα είδη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά ποτέ δεν συνάντησα ένα προϊόν τόσο ενημερωτικό». – Αστυνομικό Τμήμα, Μπίρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

«Μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και την εμπειρία σας, το Ίδρυμα για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά έχει διαδραματίσει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στην επιτυχία της μείωσης της ζήτησης των ναρκωτικών και του Κοινοτικού Προγράμματος Ενημέρωσης». – Ειδικός Πράκτορας, Αστυνομική Διεύθυνση κατά των Ναρκωτικών, ΗΠΑ

«Αγωνιζόμαστε ενάντια στο πρόβλημα των ναρκωτικών για πολλά χρόνια σε αυτές τις περιοχές και αυτά τα βιβλιαράκια βοηθάνε πάρα πολύ στην ενημέρωση για τα ναρκωτικά και τις συνέπειές τους στους ανθρώπους και ειδικότερα στη νεολαία». – Αστυνομικό Τμήμα, Γιοχάνεσµπουργκ, Νότια Αφρική

400

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Ως αξιωματικός περιπολιών, γνωρίζεις ποιο είναι το κίνητρο για το έγκλημα», είπε ένας επικεφαλής αστυνομικού τμήματος. Περιγράφοντας τον κοινό παρονομαστή των ναρκωτικών στα περισσότερα εγκλήματα, εξέφρασε τη γνώση που έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις ανά τον κόσμο οι οποίες αισθάνονται ότι πολεμούν σε έναν πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών από τον οποίο δεν μπορούν να βγουν νικητές.

Η ευρεία γνώση της σχέσης μεταξύ των ναρκωτικών και του εγκλήματος έχει οδηγήσει ανά εκατοντάδες τις αστυνομικές αρχές στο Ίδρυμα για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά και το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».

Οι Αξιωματικοί Ασφαλείας Σχολείων καθώς και άλλα άτομα που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενάντια στα ναρκωτικά βρίσκουν ότι τα υλικά ταιριάζουν με τις ανάγκες τους – είναι περιεκτικά, εύκολα στη διανομή τους, παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη νεολαία και τους ενήλικες και είναι άμεσα διαθέσιμα. Επίσης, έχουν αποτελέσματα. Η πιο συνηθισμένη ανταπόκριση είναι ότι οι νέοι άνθρωποι συνδέονται με τα υλικά και τις εικόνες που αντανακλούν την πραγματικότητα, στις οποίες η νεολαία μιλάει στη νεολαία. Ένας αξιωματικός τμήματος ο οποίος χρησιμοποιεί τα υλικά του προγράμματος έγραψε ότι τα υλικά επιφέρουν «λογική πληροφόρηση» για τα ναρκωτικά με έναν τρόπο που δεν κατηγορούν κανέναν.

«... μεγάλη βοήθεια στο να κάνουμε τα εργαστήρια σχετικά με την πρόληψη των ναρκωτικών στα σχολεία στην Πόλη του Μεξικού να φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο».

«Μέσω αυτής της επιστολής, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το μάθημα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» που παρακολούθησαν μέλη του τμήματος Συντονισμού των Προγραμμάτων της Ασφάλειας στα Σχολεία. Αυτό το μάθημα προσέφερε μεγάλη βοήθεια στο να φέρει σε επαγγελματικό επίπεδο τα σεμινάρια για την πρόληψη των ναρκωτικών που παραδίδονται στα σχολεία της Πόλης του Μεξικού. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω για τα υλικά που παρείχατε τα οποία ωφελούν τους ανθρώπους στους οποίους απευθυνόμαστε μέσω αυτών των σεμιναρίων». – Υποδιευθυντής, Μονάδα Ασφαλείας στα Σχολεία, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Πόλη του Μεξικού