ΕΙΣΑΓΩΓН

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Το πρόγραμμα των Eθελοντών Λειτουργών, δημιουργήθηκε αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τον Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο οποίος περιέγραψε την έννοια του Εθελοντή Λειτουργού ως «ένα άτομο που βοηθά τον συνάνθρωπό του σε εθελοντική βάση με το να επαναφέρει τον σκοπό, την αλήθεια και τις πνευματικές αξίες στη ζωή των άλλων».

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ φέρνουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ χρειαστεί.

Το πρόγραμμα των Εθελοντών Λειτουργών είναι ένα ευρύ κίνημα που επιφέρει αποτελεσματική σωματική και πνευματική βοήθεια σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Από τότε που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν εκπαιδευτεί σε ένα εύρος ικανοτήτων, για να χρησιμοποιούν τα Βασικά της Σαηεντολογίας για την ανακούφιση του σωματικού, πνευματικού και ψυχικού πόνου και τη βελτίωση οποιασδήποτε πλευράς της ζωής – από την επικοινωνία και τη μελέτη, μέχρι τον γάμο και την ανατροφή των παιδιών.

Η εκπαίδευση είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει τους άλλους και να ενδυναμώσει τον εαυτό του ώστε να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να αλλάζει τις καταστάσεις προς το καλύτερο.

Εκτός από τη βοήθεια που προσφέρουν στις δικές τους κοινότητες παγκοσμίως, οι Εθελοντές Λειτουργοί εκτείνουν τη βοήθειά τους σε μακρινές μεγαλουπόλεις, πόλεις και χωριά.

Η Εκκλησία εγκαθίδρυσε επιπλέον μέσα στο παγκόσμιο δίκτυο των Εθελοντών Λειτουργών μία μόνιμη Ομάδα Εθελοντών Λειτουργών για την Ανακούφιση από τις Καταστροφές, έτοιμη ανά πάσα στιγμή, για να δραστηριοποιηθεί σε φυσικές καταστροφές, ή καταστροφές που έχει προκαλέσει ο Άνθρωπος. Μέλη της ομάδας, εργάζονται μαζί με κοινοτικούς ηγέτες, κυβερνητικούς υπαλλήλους, οργανισμούς πρόνοιας και άλλες εθελοντικές ομάδες για να παράσχουν σωματική βοήθεια και πραγματική ψυχική υποστήριξη μέσω της οργάνωσης, των ικανοτήτων και της εμπειρίας τους.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί, που εκτείνονται σε κάθε ήπειρο, αποτελούν σήµερα µια από τις µεγαλύτερες ανεξάρτητες δυνάµεις ανακούφισης στον κόσµο, φέρνοντας αποτελεσματική βοήθεια οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ
ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι μέσα σε έναν χρόνο, φυσικές καταστροφές, και καταστροφές που προκλήθηκαν από τον Άνθρωπο, επηρέασαν τις ζωές 208 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μεγαλύτερο δίκτυο οργανισμών ανακούφισης από τις καταστροφές στον κόσμο, μπόρεσε να βοηθήσει μόνο το 15% αυτών. Τι γίνεται με όλους τους υπόλοιπους;

Η Διεθνής Ομάδα των Εθελοντών Λειτουργών για την Ανακούφιση από τις Καταστροφές, εργάζεται αφοσιωμένα για να καλύψει το κενό.

περισσότερα

ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ 11/09 ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η Ομάδα Εθελοντών Λειτουργών για την Ανακούφιση από τις Καταστροφές ξεκίνησε τη δράση της μετά την καταστροφή του Παγκόσµιου Κέντρου Εµπορίου στην Νέα Υόρκη, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011.

Κυριολεκτικά, μέσα σε ώρες από την καταστροφή, οι Εθελοντές Λειτουργοί, βρίσκονταν στην τοποθεσία, παρέχοντας άμεση υποστήριξη στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης και βοηθώντας τους να βάλουν τάξη στο χάος.

περισσότερα

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Τον Δεκέµβριο του 2004, όταν τα τσουνάµι κατέστρεψαν τις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας και της Ινδίας, η καταστροφή ήταν τραγική.

Ολόκληρες πόλεις καταστράφηκαν και νησιά εξαφανίστηκαν. Αμέσως, 600 Εθελοντές Λειτουργοί από 28 έθνη ανταποκρίθηκαν, ακόμα και από μέρη τόσο κοντινά όσο η Αυστραλία και τόσο μακρινά όσο το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σκανδιναβία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λατινική Αμερική, φέρνοντας σωματική και πνευματική βοήθεια στα θύματα του τσουνάμι και στις ομάδες διάσωσης.

περισσότερα

ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΤΑ

To 2005, οι Τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα, κατέστρεψαν πόλεις σε όλο τον Μισισιπή, την Αλαμπάμα και τη Λουιζιάνα, αφήνοντας χιλιάδες άστεγους και τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης με πολύ φόρτο εργασίας.

Οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν εκεί για να βοηθήσουν τα θύματα της χώρας και τους εργαζομένους στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που αντιμετώπιζαν ομαδικές διασώσεις και επιχειρήσεις αποκατάστασης.

περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ

Ο σεισμός μεγέθους 7 ρίχτερ που χτύπησε την Αϊτή, λίγο πριν τις 5:00 π.μ. στις 12 Ιανουαρίου του 2010, κατέστρεψε τα μισά από τα κτίρια στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρινς, αφήνοντας 300.000 νεκρούς και 3 εκατομμύρια τραυματίες ή άστεγους.

Ο σεισμός αυτός προκάλεσε μια πρωτοφανή εισροή βοήθειας από όλο τον κόσμο.

περισσότερα

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Οι μαζικές πλημμύρες που έπληξαν τον Ινδικό Ποταμό Μπασίν τον Ιούλιο του 2010, ήταν η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία του Πακιστάν.

Μια έντονη περίοδος ανέμων, έκανε τον Ινδικό ποταμό να ξεχειλίσει, μέχρι που σχεδόν το ένα πέμπτο της χώρας είχε πλημμυρίσει. Οι ισχυροί αυτοί άνεμοι ήταν υπεύθυνοι για 1.700 θανάτους και 14 εκατομμύρια άστεγους.

περισσότερα

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο σεισμός των 9 ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011, κινητοποίησε ένα τσουνάμι ύψους ίσο με ένα τριώροφο κτίριο, το οποίο «έπνιξε» ολόκληρες πόλεις και ήταν η πιο τραγική φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Ως αποτέλεσμα, 20.000 άτομα πέθαναν, 590.000 έμειναν άστεγοι και 4,4 εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

περισσότερα

ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ
ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Καθοδηγούμενοι από τον σκοπό να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν άτομα κατά τη διάρκεια καταστροφών αλλά και στην καθημερινή τους ζωή, οι Περιοδείες των Εθελοντών Λειτουργών, προσφέρουν τη βοήθειά τους σε µεγάλες πόλεις καθώς και σε απομακρυσμένες κοινότητες σε όλο τον κόσµο.

Διασχίζουν τα μεγάλα βιομηχανικά σταυροδρόμια του κόσμου –Λονδίνο, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Μελβούρνη– καθώς επίσης και τη Λεκάνη του Αμαζονίου, τη Δυτική και Κεντρική Αφρική...

περισσότερα

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΣΕ ΦΙΛΜ

Το βιβλίο διδασκαλίας για την εκπαίδευση των Εθελοντών Λειτουργών είναι Το Εγχειρίδιο της Σαηεντολογίας, το οποίο είναι μια συλλογή από τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Σε έναν κόσμο, όπου το άτομο όλο και περισσότερο πολιορκείται από οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες φαίνονται ακατανίκητες, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, επιμελήθηκε την έκδοση ενός βιβλίου με σκοπό να κάνει την τεχνολογία της Σαηεντολογίας εύκολα διαθέσιμη στον καθένα, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του και τους άλλους.

περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η βοήθεια από τους Εθελοντές Λειτουργούς είναι διαθέσιμη και μέσω του διαδικτυακού τόπου των Εθελοντών Λειτουργών.

Εδώ ένας επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με έναν Εθελοντή Λειτουργό για βοήθεια σε ατομική βάση, να παρακολουθήσει οποιαδήποτε από τα φιλμ Εργαλεία για τη Ζωή, και επίσης να εγγραφεί σε οποιαδήποτε από τα ακόλουθα μαθήματα στο διαδίκτυο...

περισσότερα

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Το 2010, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς εγκαινίασε το Διεθνές Κέντρο Διάδοσης και Διανομής, έκτασης 17.200 τ.μ. στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας. Οι επιβλητικές εγκαταστάσεις εκτύπωσης παράγουν όλα τα εκπαιδευτικά υλικά για τα επιχορηγούμενα από την Εκκλησία ανθρωπιστικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των Εθελοντών Λειτουργών.

περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, οι Εκκλησίες της Σαηεντολογίας και οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να υπηρετήσουν άλλους ανθρώπους σε ευρεία κλίμακα, παρέχοντας σωματική και πνευματική βοήθεια σε κάθε γωνιά της υφηλίου.

Μέσω συνεργασίας με ομάδες που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, – από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χειρισμού Εκτάκτων Αναγκών, από την αστυνομία και τα πυροσβεστικά τμήματα...

περισσότερα