ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

Η
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Βραβεβμένο Φιλμ
ΒΡΑΒΕΙΟ TELLY
ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΛΗΑΡΓΟΥΟΤΕΡ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ AURORA
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΜΠΕΛΦΑΣΤ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ COMMUNICATOR
ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Το φιλμ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην καμπάνια εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς παρουσιάζει στους θεατές όλων των ηλικιών τις πιο βασικές τους ελευθερίες.

Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων είναι ένα εντυπωσιακό δεκάλεπτο φιλμ που προσδιορίζει ένα από τα πιο παρανοημένα θέματα. Προκαλεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων όλων των ηλικιών κάνοντας ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο κορυφώνεται με την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Ηνωμένα Έθνη το 1948.

Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στη Διεθνή Σύνοδο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, σε ένα κοινό αποτελούμενο από πρεσβευτές των Ηνωμένων Εθνών, αξιωματούχους, υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νεαρούς εκπροσώπους από 30 χώρες.

Τώρα χρησιμοποιείται ευρέως από καθηγητές, ηγέτες κοινοτήτων, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους. Το σύντομο αυτό φιλμ έχει προβληθεί επίσης και στο Biography Channel, History Channel, Discovery Channel, The Learning Channel και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, φτάνοντας έτσι σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Ομάδες μαθητών που έχουν δει το φιλμ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, το θεώρησαν ως πηγή έμπνευσης. Αντιλήφθηκαν ότι είναι καταλύτης κοινωνικής αλλαγής και άρχισαν να συμμετέχουν περισσότερο στις κοινότητές τους. Πραγματικά κατάλαβαν το τελικό μήνυμα του φιλμ και των υλικών, που είναι ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν το κάθε άτομο ξεχωριστά και την ανθρωπότητα ως σύνολο». – Υπεύθυνος για την ανάπτυξη πόρων, Κοινοτικό Συμβούλιο Ανάπτυξης της Αιθιοπίας

«Το φιλμ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι υπέροχο! Σε πολύ λίγο χρόνο δίνει μια σημαντική επισκόπηση για το πώς γεννήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και παρουσιάζει τη σπουδαιότητα και την ιστορία τους. Δεν είναι κάτι το καινούριο, εξελίχθηκαν μέσα από πολλές χιλιάδες χρόνια. Αυτή η πληροφορία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τους εκπαιδευόμενούς μας γιατί τους δίνει τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». – Αστυνοµικός επιθεωρητής, Καναδάς

«Χρησιμοποιώ τα υλικά ως μέρος της διδασκαλίας μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα. Το DVD είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που βοηθάει να αυξηθεί η επίγνωση της σπουδαιότητας σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». – Καθηγητής Πανεπιστημίου

Για να καλύψουν την ανάγκη για υψηλής ποιότητας αποτελεσματικά εκπαιδευτικά βοηθήματα, οι οργανισμοί «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και «Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» έστειλαν αυτά τα εκπαιδευτικά υλικά σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Παρέχονται δωρεάν σε εκπαιδευτικούς, καθηγητές κολεγίων και πανεπιστημίων, οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομοθέτες, διπλωμάτες και επισήμους των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτά τα εκπαιδευτικά υλικά προκαλούν τη συμμετοχή των μαθητών δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή αυτών που μαθαίνουν στην καθημερινή ζωή.

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, 24 ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΚΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΜ

Τα Εκπαιδευτικά Πακέτα των οργανισμών «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και «Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», αποτελούν τον πυρήνα μιας εκπαιδευτικής ύλης που διδάσκει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άτομα όλων των ηλικιών.

Το Εκπαιδευτικό Πακέτο της «Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων» περιέχει τα ακόλουθα:

■ Τον Οδηγό για τον Εκπαιδευτικό της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με προγράμματα μαθημάτων, δραστηριότητες, ιδέες για την κινητοποίηση των μαθητών σε θέματα εκπαίδευσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια λίστα υποδειγμάτων μαθημάτων προτύπων εκπαίδευσης και πώς αυτά συσχετίζονται με τα πρότυπα εκπαίδευσης. Σύντομες βιογραφίες γνωστών ανθρωπιστών που χρησιμεύουν ως παραδείγματα εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

■ Το φιλμ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εξηγεί τα ανθρώπινα δικαιώµατα µέσα από την παραστατική αφήγηση της ιστορίας και της εξέλιξή τους.

■ Τις Ανακοινώσεις Κοινωνικής Ωφέλειας «30 Δικαιώματα, 30 Διαφημίσεις»

■ Το βιβλιαράκι «Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;» από το οποίο δίνονται στους μαθητές 24 αντίτυπα, για αναφορά και χρήση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Για ενήλικους μαθητές ή για μελέτη στο σπίτι, ο οργανισμός Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρέχει το Εκπαιδευτικό Πακέτο «Ζωντανεύοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», με τον δικό του οδηγό, συμπεριλαμβανομένων και των επίσημων εγγράφων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διαδικασίες παραπόνων για την αποκατάσταση από τις καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και μια λίστα με ανθρωπιστές και υπηρεσίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Περιλαμβάνει επίσης τις Ανακοινώσεις Κοινής Ωφέλειας, το φιλμ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντίτυπα από το συνοδευτικό βιβλιαράκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ
150
ΧΙΛΙΑΔΕΣ
ΠΑΚΕΤΑ
— χορηγήθηκαν —
σε εκπαιδευτικούς, ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπηρεσίες

Η χορηγία της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας έχει κάνει εφικτή την απόκτηση αυτών των εξαιρετικών υλικών για χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο. Αυτοί και οι μαθητές τους επωφελούνται με τρόπους που εκφράζονται καλύτερα από τους ίδιους.

«Έχουμε κάνει τα δύο πρώτα μαθήματα από το πρόγραμμα του οδηγού. Αυτό το πρόγραμμα μαθημάτων είναι το μόνο πράγμα που οι μαθητές μου έχουν ζητήσει και επιθυμούν. Είναι δύσκολο να βρεις καλά υλικά για το λύκειο –πολύ συχνά είναι παιδικού περιεχομένου–, αλλά αυτά τα υλικά έχουν το σωστό επίπεδο και αναμφισβήτητα έλκουν την προσοχή των μαθητών. Έχω παρατηρήσει πόσο περισσότερο ευαισθητοποιημένοι είναι οι μαθητές για τα συναισθήματα των άλλων και μερικοί απ’ αυτούς έχουν αρχίσει να έχουν επίγνωση των δικαιωμάτων τους ως ανθρώπινα όντα για πρώτη φορά». – Καθηγητής Λυκείου, ΗΠΑ

«Νιώθω ότι αυτό το πρόγραμμα με επηρεάζει και με κάνει να νιώθω ένα βαθύτερο σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα νιώθω μεγαλύτερη ευσπλαχνία και σεβασμό για τα δικαιώματα των άλλων και θα αλλάξω τον τρόπο σκέψης των άλλων σχετικά με το τι μας αξίζει». – Μαθητής, 14 ετών