ΕΙΣΑΓΩΓН

ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Το Νάρκωνον ιδρύθηκε το 1966 από έναν τρόφιμο φυλακών, ο οποίος χρησιμοποίησε τη δουλειά του συγγραφέα, ανθρωπιστή και Ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, για να απαλλαγεί από τον χρόνιο εθισμό του στα ναρκωτικά. Σήμερα αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο που βοηθά καθημερινά ανθρώπους να απεξαρτηθούν από τις καταστροφικές συνέπειες του εθισμού στα ναρκωτικά.

ΤΟ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ που καθημερινά ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ τις ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

Το πρόγραμμα πρόληψης και οι μέθοδοι αποκατάστασης του Νάρκωνον, δε χρησιμοποιούν υποκατάστατα ναρκωτικών. Είναι ένας συνδυασμός από φυσικές διαδικασίες οι οποίες εξαφανίζουν τα υπολείμματα ναρκωτικών από το σώμα χωρίς το άτομο να υποφέρει πνευματικά και σωματικά από την έλλειψή τους.

Το πρόγραμμα Νάρκωνον δεν αντιμετωπίζει μόνο την ψυχική και σωματική εξασθένιση που προκαλείται από τη χρήση ναρκωτικών, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ένα άτομο στρέφεται αρχικά προς τα ναρκωτικά. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα να ξεκινήσουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά.

Αλλά το Νάρκωνον δε σταματά εδώ. Μέσα από το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και την καμπάνια πρόληψης επεκτείνεται ακόμη περισσότερο προσεγγίζοντας και εκπαιδεύοντας παιδιά και ενήλικες γύρω από τα ναρκωτικά και τη χρήση τους. Έως τώρα οι ειδικοί εκπαίδευσης του Νάρκωνον, έχουν εκπαιδεύσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια άτομα.

Ένα άτομο δε μπορεί να πετύχει πραγματική ελευθερία σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η κατάχρηση ουσιών και ο εθισμός στα ναρκωτικά. Γι’ αυτό τον λόγο η Εκκλησία της Σαηεντολογίας παραδίδει και υποστηρίζει προγράμματα που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αυτό το κοινωνικό πρόβλημα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΝΔΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ έχει καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών υπολογίζεται γύρω στα 322 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ποσό μεγαλύτερο από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του 88% των κρατών παγκοσμίως. Χιλιάδες εκατομμύρια ζωές επηρεάζονται από τα παράνομα ναρκωτικά, και πολλές από αυτές τελειώνουν πριν την ώρα τους. Καριέρες και δουλειές χάνονται, άτομα πληγώνονται ή καταβάλλονται, αποταμιεύσεις σκορπίζονται και οικογένειες καταστρέφονται.

περισσότερα

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Το Νάρκωνον είναι ένα πολύ αποτελεσματικό πρόγραμμα διακοπής των ναρκωτικών ουσιών, αποτοξίνωσης και αποκατάστασης από τη χρήση τους, το οποίο δεν κάνει χρήση υποκατάστατων ουσιών και στο οποίο χρησιμοποιούνται τεχνικές που έχει αναπτύξει ο Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το δίκτυο Νάρκωνον επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο από τις κεντρικές του εγκαταστάσεις, που είναι το Νάρκωνον Άροουχεντ. Το κέντρο αυτό διαθέτει τις μεγαλύτερες στο είδος του εγκαταστάσεις και αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο για επαγγελματίες και εθελοντές στο θέμα της αποκατάστασης από τη χρήση ναρκωτικών.

περισσότερα

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΝΟΝ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ

Η ανακάλυψη του Λ. Ρον Χάμπαρντ ότι τα ναρκωτικά και άλλες τοξικές ουσίες συσσωρεύονται στο σώμα, οδήγησε σε μια επαναστατική καινοτομία στο θέμα της αποκατάστασης από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανέπτυξε μια ασφαλή, υγιεινή και σχεδιασμένη με πλήρη σαφήνεια μέθοδο για την απομάκρυνση των ουσιών από το σώμα.

περισσότερα

ΕΞΑΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΜΕ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Με σαράντα χρόνια εμπειρίας στην αποκατάσταση και πρόληψη κατά των ναρκωτικών, οι ειδικοί του Νάρκωνον στην εκπαίδευση για τα ναρκωτικά, έχουν δει ότι οι νέοι που αποκτούν γνώση και κατανόηση των βλαβερών συνεπειών των ναρκωτικών, παίρνουν πολύ συχνά την απόφαση να μείνουν μακριά από αυτά.

περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑΡΚΩΝΟΝ:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Με στόχο την καταπολέμηση της χρήσης ουσιών και της εξάρτησης, τα μέλη του προσωπικού και οι εθελοντές του Νάρκωνον, έρχονται σε επαφή με επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς, νομοθέτες και μέλη κοινοτήτων, μέσα από τις καμπάνιες κατά των ναρκωτικών, για να αυξήσουν την επίγνωση γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών και να προτείνουν αποτελεσματικές λύσεις.

Οι χρήστες ναρκωτικών δεν καταστρέφουν μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά πολύ συχνά βάζουν σε κίνδυνο και αυτούς που βρίσκονται γύρω τους.

περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η αποτελεσματικότητα του Νάρκωνον και ο αντίκτυπος της δράσης του είναι οι λόγοι που το Πρόγραμμα Νάρκωνον χαίρει σεβασμού και έχει την υποστήριξη αξιωματικών της αστυνομίας, κοινοτικών ηγετών, κυβερνητικών αξιωματούχων, φοιτητών και οικογενειών σε όλο τον κόσμο.

περισσότερα