ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από τις αρχές του 1950, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αναγνώρισε τις αποτυχίες του εκπαιδευτικού συστήματος. Και ως απάντηση σε αυτή την κρίση, ξεκίνησε να αναπτύσσει μια πραγματική «τεχνολογία» μάθησης με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε τη γνώση οποιουδήποτε θέματος. Αυτές οι εκπαιδευτικές καινοτομίες είναι γνωστές ως Τεχνολογία Μελέτης. Δίνουν στους μαθητές κάθε ηλικίας και εκπαιδευτικού επιπέδου, το στοιχείο που λείπει σε μεγάλο βαθμό από τη μοντέρνα εκπαίδευση – την ικανότητα να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ περιέγραψε με αυτά τα λόγια την εκπαιδευτική αυτή πρόκληση:

«Ο απώτερος στόχος και επιδίωξη κάθε κοινωνίας, όταν ασχολείται με το πρόβλημα της εκπαίδευσης, είναι να αυξήσει την ικανότητα, την πρωτοβουλία και το πολιτιστικό επίπεδο, και με όλα αυτά να αυξηθεί το επίπεδο επιβίωσης αυτής της κοινωνίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ
1.000
ομάδες
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ
72
ΧΩΡΕΣ

Τη δεκαετία του ‘60, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ κυκλοφόρησε μια σειρά διαλέξεων σχετικά με την έρευνά του για το θέμα της μελέτης και της μάθησης. Οι ανακαλύψεις του είχαν τέτοια επιρροή που οι πληροφορίες του γρήγορα χρησιμοποιήθηκαν στους οργανισμούς της Σαηεντολογίας.

Και γρήγορα άρχισε να εφαρμόζεται από καθηγητές σε μη θρησκευτικά σχολεία, με αξιοσημείωτη πρόοδο στην ικανότητα μάθησης των μαθητών. Το 1971, ένας καθηγητής σχημάτισε τον πρώτο εκπαιδευτικό οργανισμό, που ειδικευόταν στη χρήση της Τεχνολογίας Μελέτης.

Την επόμενη χρονιά ιδρύθηκε ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στο Λος Άντζελες, που ήταν αφοσιωμένος στο να δουλεύει αποκλειστικά με κυβερνήσεις και σχολεία σε όλο τον κόσμο, για την ευρεία εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια η εισαγωγή της Τεχνολογίας Μελέτης στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αποτέλεσε μια ριζική προσπάθεια με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που ενώθηκαν υπό το λάβαρο του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης. Σήμερα, ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από σχολεία, προγράμματα και ομάδες διδασκαλίας.

Το 2003, για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση που υπήρχε για την Τεχνολογία Μελέτης, ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, ίδρυσε σχολικές εγκαταστάσεις στο Σπάνις Λέικ, κοντά στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι. Αυτό το κέντρο των 404 στρεμμάτων, μόλις 3,2 χιλιόμετρα μακριά από το σταυροδρόμι των ποταμών Μισισιπή και Μιζούρι, είναι η διεθνής έδρα του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης και του πρώτου κολεγίου Τεχνολογίας Μελέτης.

Τι είναι η Τεχνολογία Μελέτης; Στην έρευνά του σε αυτό το αντικείμενο, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανακάλυψε ότι το βασικό εμπόδιο στην ικανότητα των μαθητών να αφομοιώνουν και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα δεδομένα, ήταν η απουσία μιας τεχνολογίας για το πώς να μελετούν. Αυτό περιλαμβάνει την ανακάλυψη που έκανε σχετικά με τα τρία εμπόδια στη μελέτη. Η Τεχνολογία Μελέτης, περιλαμβάνει τις ακριβείς μεθόδους για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Τα βασικά εμπόδια είναι:

■ Απουσία Μάζας (υλικό αντικείμενο) Αυτού που Μελετάται

Εάν κάποιος επιδιώκει να καταλάβει τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου, ενός κομπιούτερ ή ενός ηλιακού συστήματος, η τυπωμένη σελίδα ενός βιβλίου και ο προφορικός λόγος, δεν αποτελούν υποκατάστατο του ίδιου του αντικειμένου. Αν σου λείπει το αντικείμενο που σχετίζεται με τη λέξη, αυτό μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο της όλης κατανόησής σου. Εάν η μάζα ενός αντικειμένου απουσιάζει, ο μαθητής θα νιώθει ζουλιγμένος, λυγισμένος, θα έχει ζαλάδες, θα έχει μία αίσθηση θανάτου ή θα βαριέται.

■ Πολύ Απότομη Βαθμίδωση

Εάν ο μαθητής δεν έχει μάθει καλά ικανότητες προηγούμενου επιπέδου, προτού προχωρήσει σε πιο πολύπλοκα και λεπτομερή βήματα, μπορεί να νιώσει σύγχυση ή να έχει μία αίσθηση ότι γυρίζει το κεφάλι του. Αυτό το εμπόδιο μελέτης συχνά αναφέρεται ως «βασικές ικανότητες που παραλείφθηκαν» ή «ελλιπείς βασικές ικανότητες».

■ Μια Λέξη που Κάποιος δεν έχει Κατανοήσει ή την Έχει Κατανοήσει Λανθασμένα

Το τρίτο και πιο σημαντικό εμπόδιο στη μελέτη είναι η παρανοημένη λέξη. Μια παρανοημένη λέξη είναι μια λέξη που κάποιος δεν έχει κατανοήσει ή την έχει κατανοήσει λανθασμένα. Αυτό που ακολουθεί μια λέξη που δεν έχει γίνει κατανοητή ή που κατανοήθηκε λανθασμένα, είναι μια ξεκάθαρη αίσθηση κενού. Μπορεί να έχει επίσης ως αποτέλεσμα, ο μαθητής να έχει το αίσθημα του κενού ή ότι είναι εξαντλημένος, το αίσθημα ότι δεν «είναι εκεί», και ενός είδους νευρική υστερία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ
135
ΧΙΛΙΑΔΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
έχουν εκπαιδευτεί
— από —
ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Καθηγητές και διαχειριστές από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, δάσκαλοι, εκπαιδευτές επιχειρήσεων και σύμβουλοι εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο έρχονται στον Οργανισμό Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στο Σπάνις Λέικ, για να εκπαιδευτούν στην Τεχνολογία Μελέτης. Επαγγελματική εκπαίδευση είναι διαθέσιμη για άτομα που μένουν στο συγκρότημα, καθώς και για εκείνα που το επισκέπτονται καθημερινά, ενώ η εκπαίδευση διαθέτει πολλά μαθήματα κατάλληλα για μεταπτυχιακές σπουδές.

Το Σπάνις Λέικ προσφέρει επίσης μία πλήρη σειρά από μαθήματα και σεμινάρια σε ειδικευμένες πλευρές της Τεχνολογίας Μελέτης, καθώς και σπουδές σε τεχνικές, που φέρνουν τους μαθητές σε θέση να είναι αξιόπιστοι, αυτόβουλοι και ανεξάρτητοι.

Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 135.000 εκπαιδευτικούς από 42 έθνη, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν φέρει την Τεχνολογία Μελέτης σε εκατομμύρια συναδέλφους και μαθητές.