ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ;

Από τα μέλη τους, όπως ακριβώς και κάθε άλλη εκκλησία.

Μερικές εκκλησίες έχουν ένα σύστημα δεκάτης. Άλλες απαιτούν από τα μέλη να πληρώνουν για την ενοικίαση στασιδίων, τις θρησκευτικές τελετές και τις υπηρεσίες. Στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας, οι ενορίτες κάνουν δωρεές για το ώντιτινγκ ή την εκπαίδευση που επιθυμούν να λάβουν. Οι συμμετοχές αυτές είναι η κύρια πηγή οικονομικής υποστήριξης για την Εκκλησία και χρηματοδοτούν όλες τις θρησκευτικές και τις δραστηριότητες κοινωνικής βελτίωσης της Εκκλησίας. Οι Σαηεντολόγοι δεν είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν δεκάτη ή να κάνουν άλλες δωρεές.

Η Σαηεντολογία δεν διαθέτει εκατοντάδες χρόνια συσσωρευμένου πλούτου και ιδιοκτησίας, όπως άλλες θρησκείες – πρέπει να πορευτεί στον κόσμο, σύμφωνα με τα οικονομικά της σημερινής κοινωνίας. Όταν κάποιος υπολογίσει το κόστος του να παρέχει έστω και μια ώρα ώντιτινγκ, που απαιτεί εξαιρετικά εκπαιδευμένους ώντιτορ, για να μην αναφέρουμε τα γενικά έξοδα συντήρησης των χώρων της Εκκλησίας, η αναγκαιότητα για δωρεές γίνεται σαφής.

Η Εκκλησία επέλεξε το σύστημα δωρεάς ως κύρια μέθοδο της χρηματοδότησής της, διότι είναι η πιο δίκαιη. Αυτοί που κάνουν μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων της Εκκλησίας θα πρέπει να είναι εκείνοι που συμβάλλουν περισσότερο στην διατήρηση της. Φυσικά, καμία δωρεά δεν αναμένεται από τα μέλη τα οποία βρίσκονται στην εκκλησία για να συμμετάσχουν σε μια ποικιλία άλλων ατομικών και εκκλησιαστικών υπηρεσιών που πραγματοποιούνται επτά ημέρες την εβδομάδα, όπως η συμμετοχή σε ομαδικό πρόσεσινγκ, η ακρόαση ηχογραφημένων διαλέξεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η ανάγνωση στη βιβλιοθήκη της Εκκλησίας, η συνάντηση με τους ενορίτες, η συμβουλευτική από τον Εφημέριο ή η Κυριακάτικη λειτουργία, οι γάμοι, τα βαφτίσια και οι κηδείες.

Οι δωρεές των Σαηεντολόγων κρατούν την Εκκλησία ζωντανή και σε λειτουργία, χρηματοδοτούν τα εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής μεταρρύθμισης, κάνουν τη Σαηεντολογία γνωστή σε ανθρώπους που αλλιώς μπορεί να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτή και βοηθούν στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ευχάριστου περιβάλλοντος για όλους.