ΕΙΣΑΓΩΓН

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ

Ο Oργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης Διεθνώς είναι ένας μη θρησκευτικός κοινωφελής οργανισμός, που απευθύνεται άμεσα στα προβλήματα του αναλφαβητισμού, κάνοντας ευρέως γνωστές τις ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο πεδίο της εκπαίδευσης και της μόρφωσης.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αναγνώρισε τις σημαντικές συνέπειες στην κοινωνία από την παρακμή των εκπαιδευτικών προτύπων, παρατηρώντας ότι τα άτομα που έχουν ελλιπή στοιχειώδη εκπαίδευση, στερούνται την εργασία και τις ευκαιρίες και συχνά πέφτουν θύματα εγκληματικότητας, διαφθοράς και ναρκωτικών. Έτσι, άρχισε να εξετάζει το θέμα της μελέτης και απομόνωσε τις ακριβείς αιτίες επιτυχίας ή αποτυχίας για οποιαδήποτε δραστηριότητα μελέτης.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ απευθύνεται άμεσα στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ, κάνοντας ευρέως διαθέσιμες ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Και οι ανακαλύψεις του στον τομέα της εκπαίδευσης ήταν τόσο θεμελιώδεις, που τις κυκλοφόρησε για ευρεία χρήση.

Ο Oργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης εργάζεται με αφοσίωση για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ώστε να κάνει διαθέσιμες διεθνώς τη μόρφωση και τη στοιχειώδη εκπαίδευση.

Ο Oργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης είναι ένας πλήρως ανεξάρτητος, μη θρησκευτικός οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζεται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας και αφοσιωμένους Σαηεντολόγους, που θέλουν να βελτιώσουν τα εκπαιδευτικά πρότυπα σε όλο τον κόσμο. Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης αναγνωρίζει ότι τα σημερινά παιδιά κρατάνε τον κόσμο του αύριο στα χέρια τους και το πόσο καλά θα είναι εξοπλισμένα να το κάνουν αυτό, εξαρτάται από το πόσο καλά θα εκπαιδευτούν.

Η εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για τα παιδιά του σήμερα και συνεπώς η εξασφάλιση ενός λαμπρού μέλλοντος για όλους, είναι ο σκοπός του Oργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης.

ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί –60 εκατομμύρια άνθρωποι– είναι πρακτικά αναλφάβητοι. Οκτώ εκατομμύρια μαθητές υποτίθεται ότι έχουν «μαθησιακές δυσκολίες» και συχνά τους συνταγογραφούνται φάρμακα ως «θεραπεία», αντί να τους διδαχθεί ανάγνωση, γραφή και αριθμητική.

Το Υπουργείο Εκπαίδευσης των ΗΠΑ αναφέρει ότι κάθε χρόνο ένας στους τρεις μαθητές Λυκείου –περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια μαθητές– εγκαταλείπουν το σχολείο.

περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από τις αρχές του 1950, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αναγνώρισε τις αποτυχίες του εκπαιδευτικού συστήματος. Και ως απάντηση σε αυτή την κρίση, ξεκίνησε να αναπτύσσει μια πραγματική «τεχνολογία» μάθησης με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε τη γνώση οποιουδήποτε θέματος. Αυτές οι εκπαιδευτικές καινοτομίες είναι γνωστές ως Τεχνολογία Μελέτης. Δίνουν στους μαθητές κάθε ηλικίας και εκπαιδευτικού επιπέδου, το στοιχείο που λείπει σε μεγάλο βαθμό από τη μοντέρνα εκπαίδευση – την ικανότητα να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν.

περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης Διεθνώς συνεργάζεται με σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα ανά τον κόσμο, παρέχοντας τα αποτελεσματικά εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Πρόγραμμα Ντέλφι είναι ένα ιδιωτικό σχολικό πρότυπο με τις κεντρικές εγκαταστάσεις να βρίσκονται στο Σχολείο Ντέλφι στο Σέρινταν του Όρεγκον και με ένα δίκτυο από έξι ακόμα σχολεία σε κύρια αστικά κέντρα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

περισσότερα

ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Εκτός από το πλήθος των κοινοτικών ομάδων διδασκαλίας που βρίσκεται ανά την υφήλιο, τα Κέντρα και οι Εκπαιδευτικοί Τεχνολογίας Μελέτης του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχουν απογευματινή διδασκαλία σε 12 πολιτείες υπό την εποπτεία του Προγράμματος Υπηρεσιών Επιπρόσθετης Εκπαίδευσης [Supplemental Education Services (SES) Program]. Σε μόλις έναν χρόνο οι εκπαιδευτικοί Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης του SES έχουν παραδώσει περισσότερες από 8.500 ώρες διδασκαλίας σε 50 σχολεία που ανήκουν σε 36 σχολικές περιφέρειες, ενώ το πρόγραμμα επεκτείνεται σταθερά από την έναρξή του.

περισσότερα

ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ

Η Παγκόσμια Σταυροφορία για την Καταπολέμηση του Αναλφαβητισμού, είναι μια λαϊκή κίνηση που ξεκίνησε από έναν ιερέα της πόλης ως απάντηση για τις κοινωνικές διαταραχές που συγκλόνισαν το Λος Άντζελες το 1992.

Αναγνωρίζοντας τη σχέση ανάμεσα στον αναλφαβητισμό, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, ο ιερέας προσκάλεσε τοπικούς ηγέτες, γονείς, νεολαία και εκπαιδευτικούς να αλλάξουν την κατάσταση στις γειτονιές τους.

περισσότερα

ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Το δίκτυο του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς, τα εκπαιδευτικά κέντρα και τα σχολεία προσεγγίζει τα άτομα για να βελτιώσει τη μάθηση και την εκπαίδευση, όχι μόνο στις περιοχές τους αλλά και πέρα από αυτές. Από σεμινάρια και εργαστήρια μέχρι περιεκτικά διαρκή προγράμματα, ομάδες εκπαιδευτικών φέρνουν την Τεχνολογία Μελέτης σε πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η ανάγκη για μάθηση δεν τελειώνει με την τυπική εκπαίδευση. Είναι αλήθεια ότι κάθε εργαζόμενος στη σύγχρονη εποχή μας, άσχετα από τη θέση του στην ιεραρχία, πρέπει να είναι ικανός να αφομοιώνει σημαντικές πληροφορίες, να τις θυμάται και να μπορεί να τις εφαρμόζει. Από αυτό εξαρτάται η επιτυχία του στη ζωή.

Ο Οργανισμός Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης το κάνει εύκολο για όλους να αποκτήσουν αυτή την ικανότητα.

περισσότερα