ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Εκτός από το πλήθος των κοινοτικών ομάδων διδασκαλίας που βρίσκεται ανά την υφήλιο, τα Κέντρα και οι Εκπαιδευτικοί Τεχνολογίας Μελέτης του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχουν απογευματινή διδασκαλία σε 12 πολιτείες υπό την εποπτεία του Προγράμματος Υπηρεσιών Επιπρόσθετης Εκπαίδευσης [Supplemental Education Services (SES) Program]. Σε μόλις έναν χρόνο οι εκπαιδευτικοί Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης του SES έχουν παραδώσει περισσότερες από 8.500 ώρες διδασκαλίας σε 50 σχολεία που ανήκουν σε 36 σχολικές περιφέρειες, ενώ το πρόγραμμα επεκτείνεται σταθερά από την έναρξή του.

Τα εκπαιδευτικά κέντρα Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, έχουν διδάξει Τεχνολογία Μελέτης σε χιλιάδες άτομα, που με τη σειρά τους έχουν γίνει εκπαιδευτικοί και έχουν φέρει την Τεχνολογία Μελέτης σε μαθητές στην Γκάμπια, την Γκάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Νότια Αφρική και σε άλλα μέρη της Αφρικής.

Το Πρόγραμμα για την Επιτυχία του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης [Applied Scholastics Achievement Program (ASAP)] είναι ένα περιεκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μετατρέπει άτομα με χαμηλή απόδοση στο σχολείο, πανεπιστήμιο κ.λπ., σε άτομα με υψηλή απόδοση. Χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Τεχνολογίας Μελέτης σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία εντοπίζει το επίπεδο ικανότητας του μαθητή και τον βελτιώνει απ’ αυτό το σημείο κι έπειτα.

Το Πρότζεκτ Εκπαίδευσης και Μόρφωσης του Χόλιγουντ [Hollywood Education and Literacy Project (H.E.L.P.)] ξεκίνησε το 1997 με ένα και μόνο κέντρο στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια και έχει τώρα επεκταθεί σε ένα διεθνές δίκτυο. Οι εκπαιδευτές έχουν διδαχθεί εξονυχιστικά στην Τεχνολογία Μελέτης και η διδακτική ύλη του H.E.L.P. έχει σχεδιαστεί ώστε να ανεβάζει μαθητές, ανεξαρτήτως του επιπέδου Αγγλικών που έχουν, σε υψηλότερα επίπεδα μάθησης.

Σε αναγνώριση των επιτυχημένων συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κέντρου H.E.L.P. στο Χόλιγουντ δόθηκε επιχορήγηση από την Πρωτοβουλία Συμβούλευσης της Νεολαίας, της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, η οποία του έχει επιτρέψει να παραδίδει τις υπηρεσίες του στην κοινότητα, χωρίς χρέωση.

Οι εθελοντές καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών σε εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά κέντρα. Οι μαθητές βοηθούνται με τα μαθήματά τους, οι αναλφάβητοι ενήλικες μαθαίνουν να διαβάζουν και όσοι έχουν παρατήσει το σχολείο, λαμβάνουν βοήθεια για να επιστρέψουν και να πάρουν το δίπλωμά τους.

Οι εκπαιδευτικοί του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, έχουν διδάξει με επιτυχία τα Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα, σε χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο, τα τελευταία 15 χρόνια. Σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Ευρώπη και την Ασία, τα προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών ως δεύτερη γλώσσα, έχουν εφαρμοστεί σε κοινοτικά κέντρα, εκκλησίες, χώρους εργασίας, ινστιτούτα ανώτερης εκπαίδευσης καθώς και σε προγράμματα εκμάθησης καθηγητών.