ΕΙΣΑΓΩΓН

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Αναφερόμενος στον τρομερό αντίκτυπο των ναρκωτικών στην κοινωνία, ο συγγραφέας, ανθρωπιστής και Ιδρυτής της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, έγραψε: «Ο πλανήτης έπεσε πάνω σ’ ένα εμπόδιο το οποίο αποτρέπει την οποιαδήποτε ευρεία κοινωνική πρόοδο – τα ναρκωτικά και τα άλλα βιοχημικά υποκατάστατα. Αυτά μπορούν να φέρουν τον άνθρωπο σε μια κατάσταση η οποία όχι μόνο εμποδίζει και καταστρέφει τη σωματική υγεία, αλλά μπορεί να εμποδίσει και την οποιαδήποτε σταθερή πρόοδο στη διανοητική ή πνευματική ευεξία». Αυτή η δήλωση οδηγεί στην περαιτέρω εκτίμησή του, για τον ρόλο που παίζει η κατάχρηση ουσιών στην αποσύνθεση της κοινωνικής μηχανής: «Έρευνα έδειξε ότι το μοναδικό πιο καταστροφικό στοιχείο που εμφανίζεται στον πολιτισμό τού σήμερα είναι τα ναρκωτικά».

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ στον
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
είναι ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Επιπλέον, η έρευνα του Λ. Ρον Χάμπαρντ σ’ αυτό το πεδίο έφερε στον κόσμο απαράμιλλες λύσεις αποκατάστασης από τα ναρκωτικά. Αυτό με τη σειρά του, κινητοποίησε την Εκκλησία και τους Σαηεντολόγους να θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Αυτό είναι ένα μη θρησκευτικό πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποίησαν για πάνω από δύο δεκαετίες ώστε να ωφελήσουν εκατομμύρια ανθρώπους με την αλήθεια για τα ναρκωτικά.

Η Εκκλησία και τα μέλη της είναι αφιερωμένα στο να εξαλείψουν την κατάχρηση ναρκωτικών μέσω της εκπαίδευσης και προσκαλούν τη συμμετοχή όλων όσων συμμερίζονται τον στόχο για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά.

ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ
ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Τα ναρκωτικά δεν είναι απλώς άλλο ένα κοινωνικό πρόβλημα. Περίπου 210 εκατομμύρια άνθρωποι –σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα– κάνουν χρήση παράνομων ναρκωτικών. Σχεδόν 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τα ναρκωτικά κάθε χρόνο.

Το μεγαλύτερο τίμημα το πληρώνει η νεολαία. Κάθε δώδεκα δευτερόλεπτα άλλο ένα παιδί που πηγαίνει ακόμα στο σχολείο, πειραματίζεται για πρώτη φορά με κάποιο ναρκωτικό. Η χρήση ναρκωτικών από άτομα αυτής της ηλικίας έχει αυξηθεί σταθερά την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα οι νέοι να εκτίθενται στα ναρκωτικά σε όλο και νεαρότερες ηλικίες.

περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Μέσα από 25 χρόνια εμπειρίας στην πρόληψη των ναρκωτικών, το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» έχει λύσει, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, το πρόβλημα της αποτελεσματικής επικοινωνίας των εφήβων και των νέων, σχετικά με την πραγματικότητα της χρήσης ναρκωτικών.

Η εμπειρία και οι έρευνες δείχνουν καθαρά ότι, οι έφηβοι και οι νέοι θα ακούσουν περισσότερο τους συνομήλικούς τους, παρά οποιονδήποτε άλλον. Γι’ αυτό τον λόγο το κύριο μήνυμα μεταφέρεται από νέους ανθρώπους –μερικοί από τους οποίους μπήκαν στο μονοπάτι της εξάρτησης και επιβίωσαν για να πουν την ιστορία τους– οι οποίοι μιλούν σε άλλους νέους ανθρώπους μέσα από τα βιβλιαράκια, τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας και ένα ντοκιμαντέρ.

περισσότερα

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
«ΤΙ ΕΙΠΑΝ, ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ»

Η αποτελεσματικότητα που είχαν τα βιβλιαράκια «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή της σειράς ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας «Τι Είπαν, Είπαν Ψέματα». Η σειρά των 16 ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας «Tι Είπαν, Είπαν Ψέματα», με τις πειστικές περιγραφές των καταστροφικών συνεπειών των πιο διαδεδομένων ναρκωτικών, είναι μοντέρνα, έχει ισχυρό αντίκτυπο και μιλάει κατευθείαν στη νεολαία.

Αυτά τα μηνύματα μπορούν να αποτρέψουν αποτελεσματικά αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν ναρκωτικά για πρώτη φορά και αποτελούν ένα ζωτικό συστατικό του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».

περισσότερα

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΦΙΛΜ
«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Το κεντρικό στοιχείο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 100 λεπτών με τίτλο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Αληθινοί Άνθρωποι, Αληθινές Ιστορίες, που εστιάζει στις 11 πιο ευρέως διαδεδομένες ουσίες.

Το φιλμ παρουσιάζει αδιάσειστα δεδομένα: Τι είναι αυτό που κάνει ένα ναρκωτικό να είναι ναρκωτικό, τι επιπτώσεις έχει το καθένα τους στη διάνοια και στο σώμα και πού οδηγούν όλα τους.

περισσότερα

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Για να αυξηθεί η διαθεσιμότητα του προγράμματος ακόμα περισσότερο, ένα απόλυτα περιεκτικό, διαδραστικό κέντρο εκπαίδευσης για τα ναρκωτικά –η ιστοσελίδα www.gr.DrugFreeWorld.org– παρέχει την ευρύτερη γκάμα πληροφοριών και υλικών, όλα διαθέσιμα για προβολή, λήψη ή παραγγελία μέσω διαδικτύου:

περισσότερα

ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Οργανωμένες δράσεις από εθελοντές σε περίπου 180 χώρες είχαν ως αποτέλεσμα τη διανομή 50 εκατομμυρίων φυλλαδίων πρόληψης των ναρκωτικών και δεκάδες χιλιάδες κοινοτικές δραστηριότητες βελτίωσης της επίγνωσης σχετικά με τα ναρκωτικά.

Ο αντίκτυπος στην πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών είναι αξιοσημείωτος. Εκείνοι που ενημερώνονται μπορούν να αντισταθούν στην πίεση και επιλέγουν να μην ξεκινήσουν ποτέ τη χρήση ναρκωτικών.

περισσότερα

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Το Κέντρο Διάδοσης και Διανομής της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας Διεθνώς, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, είναι η καρδιά των παγκόσμιων ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών που υποστηρίζονται από τις Εκκλησίες της Σαηεντολογίας και τους Σαηεντολόγους. Επιπροσθέτως με τη δημιουργία υλικών διάδοσης για πάνω από 10.000 Εκκλησίες της Σαηεντολογίας, Μίσιον και σχετιζόμενες ομάδες παγκοσμίως, το κέντρο παράγει εκπαιδευτικά υλικά για όλα τα ανθρωπιστικά προγράμματα που επιχορηγούνται από την Εκκλησία.

περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πιο αποτελεσματικό όπλο στον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά είναι η εκπαίδευση. Οι Εκκλησίες της Σαηεντολογίας και τα μέλη τους δούλεψαν σε συνεργασία με ομάδες ιδίων αντιλήψεων και μεμονωμένα άτομα για να επιφέρουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο παγκόσμιο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Λόγω της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών υλικών και τον αντίκτυπο της δράσεως του προγράμματος όπου κι αν εφαρμόστηκε, η καμπάνια «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», κερδίζει τον σεβασμό και την υποστήριξη δασκάλων, εκπαιδευτών υγείας, σχολικών συμβούλων, αξιωματικών της αστυνομίας, κοινοτικών ηγετών, κυβερνητικών αξιωματούχων, μαθητών και γονέων.

περισσότερα