ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΦΙΛΜ
«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Η
ΑΛΗΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Βραβευμένο
Ντοκιμαντέρ
ΒΡΑΒΕΙΟ TELLY
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ AURORA
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΒΡΑΒΕΙΟ COMMUNICATOR
ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Το κεντρικό στοιχείο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 100 λεπτών με τίτλο Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Αληθινοί Άνθρωποι, Αληθινές Ιστορίες, που εστιάζει στις 11 πιο ευρέως διαδεδομένες ουσίες.

Το φιλμ παρουσιάζει αδιάσειστα δεδομένα: Τι είναι αυτό που κάνει ένα ναρκωτικό να είναι ναρκωτικό, τι επιπτώσεις έχει το καθένα τους στη διάνοια και στο σώμα και πού οδηγούν όλα τους.

Είναι ένα εύστοχο, χωρίς ταμπού εκπαιδευτικό φιλμ, δημιουργημένο από πρώην χρήστες που επιβίωσαν από την καταστροφική εξάρτηση και μιλούν χωρίς περιστροφές. Αυτού του είδους η απευθείας επικοινωνία είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του προγράμματος:

«Αποφασίζεις να δοκιμάσεις ναρκωτικά – όποιος κι αν είσαι. Δεν έχει σημασία ούτε πόσο καλό άτομο είσαι ούτε τι στόχους έχεις. Τα ναρκωτικά μπορούν να στα πάρουν όλα». – Σάρα

«Πολλές φορές προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα ναρκωτικά, όπως το να κάνουν τους έμπορους ναρκωτικών ή το φτιάξιμο να φαίνεται κάτι το σωστό. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία». – Μπράιαν

«Κάποιος σε ένα πάρτι λέει: "Έλα, ας το δοκιμάσουμε, θα περάσουμε καλά απόψε. Ξέρεις, είναι κάτι για το Σαββατοκύριακο". Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι απλά κάτι που κάνεις το Σαββατοκύριακο. Ξεκινάει ως κάτι τόσο απλό και καταλήγει ένας εφιάλτης». – Στέισυ

Για τους νέους ανθρώπους που «τα έχουν ακούσει όλα» και είναι δύσπιστοι σχετικά με κάθε τακτική εκφοβισμού, αυτές οι ομολογίες τους φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κινδύνους των ναρκωτικών, παίζοντας έτσι τον ρόλο του μέσου αποτροπής.

Ο αντίκτυπος του ντοκιμαντέρ αντικατοπτρίζεται στις ανταποκρίσεις από μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών που το συμπεριέλαβαν στις δικές τους εκπαιδευτικές δράσεις για τα ναρκωτικά:

«Οι προσωπικές ομολογίες είναι πανίσχυρες. Κάτι που πρέπει να δει όλο το προσωπικό και οι μαθητές μου». – Επικεφαλής βοηθός λυκείου, Νιου Τζέρσεϋ

«Τα υλικά της καμπάνιας "Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά" βοηθάνε να γεφυρωθεί το χάσμα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί όταν μιλάνε στα παιδιά για τα ναρκωτικά. Τα βίντεο και τα βιβλιαράκια είναι πολύ δυνατά και παρουσιάζονται με τρόπο που αγγίζει τα παιδιά».– Αστυνοµικός, Τέξας

«Αυτό το πειστικό πρόγραμμα επέφερε συγκλονιστικά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ που κάνατε διαθέσιμο αυτό το υλικό. Ο αντίκτυπος που αφήνει στις ζωές αυτών που το παρακολούθησαν θα διαρκέσει για μια ζωή».– Επόπτης Εκπαίδευσης, Τμήμα Διορθώσεων, Φλόριντα

Η δημοτικότητα και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» είναι τέτοια που το έχουν υιοθετήσει χιλιάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και εκατοντάδες οργανισμοί και κυβερνητικές υπηρεσίες σε αστικό, επαρχιακό και εθνικό επίπεδο σε πάνω από 50 χώρες.

Για να γίνουν τα υλικά διαθέσιμα σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και ειδικούς στην πρόληψη για τα ναρκωτικά, οι οποίοι είναι σε θέση να παραδίδουν επίσημα μαθήματα σε τάξεις ή κοινοτικά κέντρα διδασκαλίας, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει επιχορηγήσει την παραγωγή του Εκπαιδευτικού Πακέτου «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».


ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, 13 ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ 16 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Αυτό το εκπαιδευτικό πακέτο περιέχει ένα δυναμικό πρόγραμμα διδασκαλίας για χρήση στα σχολεία και στην κοινότητα, για την εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά. Περιλαμβάνει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Αληθινοί Άνθρωποι, Αληθινές Ιστορίες», τις 16 Ανακοινώσεις Κοινής Ωφέλειας σχετικά με τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά, καθώς επίσης αφίσες και δύο δωδεκάδες βιβλιαράκια από τη σειρά «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».

Το πακέτο περιλαμβάνει:

■ Τον Οδηγό για τον Εκπαιδευτικό με προγράμματα μαθημάτων, εκθέσεις και εργασίες για το σπίτι. Κάθε ένα απ’ αυτά τα συστατικά είναι σχεδιασμένο ώστε να προκαλέσει τη συμμετοχή του μαθητή και έχει μεγάλη ευελιξία, ώστε να ταιριάξει σε οποιαδήποτε εκπαίδευση για τα ναρκωτικά σε γυμνάσια, λύκεια, κολλέγια, πανεπιστήμια ή τη διδακτική ύλη κοινοτικών προγραμμάτων.

Η σειρά με τα βιβλιαράκια «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά»: 24 σετ από 13 βιβλιαράκια, σχετικά με τα ευρέως χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά.

■ Ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας «Τι Είπαν, Είπαν Ψέματα»: Οι 16 ανακοινώσεις είναι μια εισαγωγή για τα μαθήματα.

■ Αφίσες «Τι Είπαν, Είπαν Ψέματα»: μία για καθένα από τα 11 διαφορετικά ναρκωτικά, για να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τα μαθήματα και για επίδειξη σε τάξεις, κοινοτικά κέντρα και άλλα κέντρα διδασκαλίας.

■ Το ντοκιμαντέρ «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά: Αληθινοί Άνθρωποι, Αληθινές Ιστορίες» παρουσιάζει παλιούς χρήστες που επέζησαν από τον εφιάλτη του εθισμού και τώρα μιλούν γι’ αυτόν.

Η επιχορήγηση του προγράμματος από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας κάνει δυνατή την απόκτηση των υλικών από εκπαιδευτές σε όλο τον κόσμο, δωρεάν.

Ο συντονιστής μιας Νιγηριανής νεανικής συμμαχίας περιέγραψε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος μ’ αυτά τα λόγια: «Οι περισσότερες ζωές που ρημάζονται από τη χρήση ναρκωτικών ανήκουν σε νέους, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα είναι οι ηγέτες του αύριο. Έτσι, η Εκκλησία τούς λέει την αλήθεια, γιατί τις περισσότερες φορές κανείς δεν τους λέει την αλήθεια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ
20
ΧΙΛΙΑΔΕΣ
εκπαιδευτικά
ΠΑΚΕΤΑ
ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ
ΣΕ ΕΝΑΝ
ΧΡΟΝΟ

Ένας αξιωματούχος για τη μείωση της ζήτησης των ναρκωτικών από τη Καλιφόρνια είπε: «Αυτά τα υλικά της καμπάνιας "Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά" είναι ενδιαφέροντα, είναι σχεδιασμένα για τη νεολαία και είναι ευχάριστο να τα χρησιμοποιείς. Και, το πιο σημαντικό, τα είδα εν δράσει ο ίδιος και ξέρω ότι δουλεύουν».

Ο σύμβουλος μιας Ισλαμικής ιατρικής ένωσης στη Νότιο Αφρική μετέφερε τα λόγια μιας μαθήτριας που πήρε ένα DVD «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», λέγοντας: «Έχω έναν θείο που παίρνει ναρκωτικά και ίσως, αν του δείξω αυτό το DVD, θα βοηθηθεί». Μερικές ημέρες αργότερα η μαθήτρια επέστρεψε θριαμβολογώντας: «Πραγματικά έσωσα τον θείο μου από τα ναρκωτικά».

Ο διευθυντής προγράμματος για ένα ίδρυμα νεολαίας του Σερίφη σε μια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ, είπε σε Σαηεντολόγους οι οποίοι εργάζονταν ως εθελοντές για την καμπάνια «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά»: «Όποτε σας χρειαζόμαστε για να βοηθήσετε τους αστυνομικούς μου, είστε εκεί. Όποτε σας χρειαζόμαστε για να βοηθήσετε τα παιδιά ή να μας εφοδιάσετε με περισσότερο υλικό, είστε εκεί. Είναι κάτι συνεχιζόμενο. Δεν είναι μόνο μια εβδομάδα, είναι 52 εβδομάδες».