ΕΙΣΑΓΩΓН

ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ
ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Σήμερα, ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι με τις εκτενείς αποδείξεις, μιας βαθιάς ηθικής κρίσης.

Μισαλλοδοξία – ρατσισμός και εγκλήματα εθνικού μίσους, συμπεριλαμβανομένων γενοκτονιών, οργιάζουν, με τις θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές διαφορές να πυροδοτούν τις περισσότερες διαμάχες.

Απληστία – εταιρικές κλοπές και απάτες εργαζομένων και καταναλωτών, φτάνουν συνολικά εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, με τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ να χάνουν ετησίως, περίπου 7%, ή 994 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το
73
ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
των Αμερικανών
ΔΗΛΩΝΟΥΝ
ΟΤΙ
ΟΙ ΗΘΙΚΕΣ
ΑΞΙΕΣ παρακμάζουν

Ανηθικότητα – οι πορνογραφικές ιστοσελίδες, καταλαμβάνουν το ένα τρίτο του συνόλου των ιστοσελίδων, με την παιδική πορνογραφία να αποτελεί μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο. Για κάθε δύο λογισμικά που πωλούνται, το κέρδος του ενός από αυτά αποκτάται παράνομα. Περίπου το 70% των μαθητών λυκείου στην Αμερική, έχει αντιγράψει σε εξετάσεις.

Εγκληματικότητα – οι έμποροι ναρκωτικών, τα βαποράκια, οι έμποροι όπλων και άλλοι εγκληματίες, ξεπλένουν κάθε χρόνο από 600 δισεκατομμύρια, μέχρι 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Χρήση ναρκωτικών – πάνω από 210 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Αυτοσεβασμός – κάθε χρόνο, 10 έως 20 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας, και 1 εκατομμύριο πεθαίνουν.

Ανευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον – η αύξηση κατά 400% των φυσικών καταστροφών από το 1980, έχει αποδοθεί σε περιστατικά που συνδέονται με τις καιρικές συνθήκες, αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου. Πάνω από τα μισά κρεβάτια νοσοκομείων ανά τον κόσμο, είναι κατειλημμένα από άτομα τα οποία υποφέρουν από ασθένειες που συνδέονται με κατανάλωση μολυσμένου νερού.

Μη έχοντας προφανείς λύσεις, πολλοί μιλούν στους δρόμους για ανοικτή επανάσταση κατά των κυβερνήσεών τους. Όμως οι ταραχές και η εξέγερση δεν είναι η απάντηση.

Στη ρίζα όλων αυτών βρίσκεται η κατάρρευση των βασικών αξιών και αρχών. Ο Δρόμος προς την ευτυχία βοηθάει στο να αναστρέψουμε αυτή την παρακμή, και να αποκαταστήσουμε την ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη στην ανθρωπότητα.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, έγραψε τις 21 αρχές του Δρόμου προς την Ευτυχία, για να προσφέρει στον καθένα έναν δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει, ώστε να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε μια πιο ευτυχισμένη, αξιοπρεπή και ολοκληρωμένη ζωή. Όντας εξ ολοκλήρου μη θρησκευτικού χαρακτήρα, ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αυτό τον ηθικό κώδικα κοινής λογικής, ανεξαρτήτως φυλής, κουλτούρας ή θρησκείας.

Μοιράζοντας αντίτυπα του Δρόμου προς την Ευτυχία σε φίλους, γνωστούς ή ακόμα και ξένους, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει τους γύρω του να επιβιώσουν καλύτερα, βελτιώνοντας έτσι και τη δική του επιβίωση. Με τη σειρά τους αυτοί, δίνουν αντίτυπα σε αυτούς των οποίων τις ζωές επηρεάζουν, καθοδηγώντας τους να φέρονται στους συνανθρώπους τους με καλοσύνη, ανεκτικότητα και σεβασμό. Με αυτόν και άλλους πολλούς τρόπους, το κίνημα του Δρόμου προς την Ευτυχία, ανυψώνει κάθε τομέα της κοινωνίας.