ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Οι λειτουργοί της Σαηεντολογίας πραγματοποιούν πολλές τελετές και λειτουργίες σαν και αυτές που τελούν οι λειτουργοί και οι ιερείς άλλων θρησκειών.

Κυριακάτικη Λειτουργία

Κάθε Κυριακή, ο Εφημέριος της Εκκλησίας ή κάποιος άλλος λειτουργός διεξάγει την εβδομαδιαία λειτουργία για τα μέλη της Εκκλησίας, η οποία όμως είναι ανοιχτή και σε όσους δεν είναι μέλη. Σε αυτή τη λειτουργία, ο λειτουργός αναφέρεται σε θέματα που συνδέονται με κάποια σημαντική αρχή ή πρακτική της Σαηεντολογίας και συζητάει για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην καθημερινή ζωή.

Ένα τυπικό κήρυγμα της Σαηεντολογίας μπορεί να μεταδίδει την ιδέα ότι ο άνθρωπος είναι μια πνευματική ύπαρξη, να αναφέρεται στα οκτώ δυναμικά, στα Αξιώματα της Σαηεντολογίας ή ίσως στα Πιστεύω της Εκκλησίας.

Αυτές οι εβδομαδιαίες λειτουργίες συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ενδυνάμωση της θρησκευτικής αφοσίωσης των Σαηεντολόγων, αλλά συνάμα προσφέρουν ελπίδα για μια καλύτερη ζωή σε όσους δεν είναι Σαηεντολόγοι και οι οποίοι είναι βέβαια πάντα ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Τελετές

Επίσης, το εκκλησίασμα της Σαηεντολογίας γιορτάζει τους γάμους και τα βαφτίσια με τις δικές του τυπικές τελετές και τιμάει το θάνατο των συντρόφων του με επικήδειες τελετές.

Ο Εφημέριος συχνά διεξάγει αυτές τις τελετές, αν και κάθε χειροτονημένος λειτουργός της Σαηεντολογίας μπορεί επίσης να εκτελέσει χρέη Εφημέριου. Οι Σαηεντολόγοι πιστεύουν ότι αυτές οι λειτουργίες της Σαηεντολογίας που καλλιεργούν το πνεύμα σύμφωνα με τις διδαχές της θρησκείας, ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες τους και προσφέρουν μια ιδιαίτερη ποιότητα στις περιστάσεις αυτές.