ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
«ΤΙ ΕΙΠΑΝ, ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ»


Η αποτελεσματικότητα που είχαν τα βιβλιαράκια «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή της σειράς ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας «Τι Είπαν, Είπαν Ψέματα». Η σειρά των 16 ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας «Tι Είπαν, Είπαν Ψέματα», με τις πειστικές περιγραφές των καταστροφικών συνεπειών των πιο διαδεδομένων ναρκωτικών, είναι μοντέρνα, έχει ισχυρό αντίκτυπο και μιλάει κατευθείαν στη νεολαία.

Αυτά τα μηνύματα μπορούν να αποτρέψουν αποτελεσματικά αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν ναρκωτικά για πρώτη φορά και αποτελούν ένα ζωτικό συστατικό του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».

Οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας είναι σχεδιασμένες για ν’ αυξήσουν την επίγνωση σχετικά με τις συνέπειες των ναρκωτικών και μειώνουν τα ποσοστά χρήσης τους, όπου και αν μεταδίδονται. Οι πρώτες τρεις διαφημίσεις έχουν ως σκοπό τους να εξαλείψουν μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη που οδηγεί στον πειραματισμό της δοκιμής ναρκωτικών: Την πίστη ότι παίρνοντας ναρκωτικά γίνεσαι «άνετος» («Δημοφιλής»), ότι μια δόση ναρκωτικού δε θα σε οδηγήσει στην εξάρτηση («Μόνο Μια Φορά») και ότι μια δόση δε μπορεί να σε βλάψει («Μία Δόση»).

Συντρίβοντας τους πιο κοινούς μύθους για τα ναρκωτικά, οι 16 ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας «Τι Είπαν, Είπαν Ψέματα», είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και έχουν προβληθεί σε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Οι υπόλοιπες ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας έχουν να κάνουν με τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά: τη μαριχουάνα, το αλκοόλ, το Έκσταση, την κοκαΐνη, το κρακ, την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, τα εισπνεόμενα, την ηρωίνη, το LSD και τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα. Τα μηνύματα είναι σχεδιασμένα ώστε να παρουσιάσουν ρεαλιστικές καταστάσεις και γεγονότα με τρόπο που γίνεται δεκτός από τους νέους ανθρώπους και ο οποίος θα τους κάνει να ακούσουν. Κάθε ανακοίνωση αντιστοιχεί σε ένα βιβλιαράκι της σειράς «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».

Περισσότεροι από 500 τηλεοπτικοί σταθμοί σε περίπου 100 χώρες έχουν μεταδώσει τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Ειδικοί της βιομηχανίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης αξιολόγησαν πολύ θετικά τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας «Τι Είπαν, Είπαν Ψέματα», για το γεγονός ότι ξεχωρίζουν πάνω από τον «θόρυβο» των μέσων μαζικών ενημέρωσης και προσεγγίζουν αποτελεσματικά το ακροατήριο στο οποίο στοχεύουν. Τα μηνύματα έχουν κερδίσει τα βραβεία Telly, Addy και άλλα.

Οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας έλαβαν επαινετικά σχόλια από άτομα αρμόδια για τη διδασκαλία σχετικά με τα ναρκωτικά:

«Οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας τροφοδότησαν τους μαθητές με υλικό με το οποίο μπορούν να συνδεθούν, καθώς παρουσιάζονται άνθρωποι της δικής τους ηλικιακής ομάδας, με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν». – Δάσκαλος, Καναδάς

«Πάντοτε χρησιμοποιώ τις ανακοινώσεις για να τους τραβήξω την προσοχή... Τα βίντεο προκαλούν συζητήσεις και εν συνεχεία ο ένας μαθητής μετά τον άλλον μιλάνε εθελοντικά σχετικά με τις δικές τους ζωές και οικογένειες. Ο αντίκτυπος είναι τεράστιος». – Εκπαιδευτικός, Γιούτα

Η κυβέρνηση, αστυνομικές υπηρεσίες, σχολεία, κοινοτικές ομάδες και άλλα προγράμματα πρόληψης ναρκωτικών χρησιμοποιούν τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».
11
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
16
Μηνύματα
ΚΟΙΝΗΣ
ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Από τότε που κυκλοφόρησαν το 2008, οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», έχουν προβληθεί σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτά τα μηνύματα παρέχουν μια κατατοπιστικότατη εισαγωγή για εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σχετικά με τα ναρκωτικά και είναι ένα από τα συστατικά της εκπαιδευτικής ύλης του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά». Χρησιμοποιούνται ευρέως από την κυβέρνηση, τις αστυνομικές υπηρεσίες, τα σχολεία, τις κοινοτικές ομάδες και άλλα προγράμματα πρόληψης ναρκωτικών.

Στις Ονδούρες, όπου το Εθνικό Συμβούλιο Κατά της Διακίνησης Ναρκωτικών συνεργάστηκε με το «Ίδρυμα για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά», τα μηνύματα χρησιμοποιούνται σε παρουσιάσεις σε ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους και εκπαιδευόμενους στη στρατιωτική ακαδημία.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας από την Ένωση Πρόληψης του Εγκλήματος στο Τέξας χρησιμοποιούν τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας και τα βιβλιαράκια «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», στις εκπαιδευτικές τους παρουσιάσεις για τα ναρκωτικά.

Στον Παναμά, ξεκίνησε μια εκπαιδευτική καμπάνια για τα ναρκωτικά μεταδίδοντας επαναλαμβανόμενα, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας, στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό του Παναμά, στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, προσεγγίζοντας 2 εκατομμύρια θεατές.

Στην Ταϊβάν, τα μηνύματα προβλήθηκαν στην εθνική τηλεόραση σε 5 εκατομμύρια θεατές και χρησιμοποιούνται ως τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ναρκωτικά, σε 500 σχολεία.

Σε όλο τον κόσμο, αυτά τα πανίσχυρα μηνύματα σώζουν τη νεολαία από το να πέσει θύμα στο θέλγητρο των ναρκωτικών.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας «Τι Είπαν, Είπαν Ψέματα», του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», προβλήθηκαν από περισσότερους από 500 τηλεοπτικούς σταθμούς σε 100 χώρες. Κάθε ανακοίνωση παρουσιάζει ένα παράνομο ναρκωτικό ή ουσία, απεικονίζοντας οπτικά τα επιβλαβή του αποτελέσματα με ρεαλιστικές ιστορίες.