ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Υπάρχουν, φυσικά, πολλά προβλήματα στη ζωή που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την πνευματική πρόοδο ενός ανθρώπου. Τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι μια ξαφνική απόλυση από τη δουλειά με απρόσμενη οικονομική ανατροπή ή ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου. Ο λειτουργός της Σαηεντολογίας βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει σε όλες αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.

Ανεξάρτητα από το αν τη δεδομένη στιγμή το άτομο βρίσκεται ενεργά πάνω στη Γέφυρα ή όχι και ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, ο Εφημέριος της τοπικής Εκκλησίας μπορεί σίγουρα να του παράσχει βοήθεια. Συνεργαζόμενος στενά με άλλους Σαηεντολόγους της περιοχής ή με το Κέντρο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας για Δωρεάν Υπηρεσίες ή χρησιμοποιώντας την ικανότητά του στο ώντιτινγκ, ο Εφημέριος θα κανονίσει για κάποιο βοήθημα ή ώντιτινγκ το οποίο θα παρασχεθεί σε αυτόν που το έχει ανάγκη. Σε άλλες περιπτώσεις, ο Εφημέριος μπορεί να συστήσει ένα βιβλίο του Λ. Ρον Χάμπαρντ, κάποιο Μάθημα Βελτίωσης της Ζωής ή ένα Μάθημα Δι’ Αλληλογραφίας για περαιτέρω καθοδήγηση.

Μερικές φορές, μόνο το ν’ ακούσει, να καταλάβει και να δώσει αναγνώριση στο προβληματισμένο άτομο, αρκεί για ν’ αναπτερώσει το ηθικό του και να του ανοίξει το δρόμο για να βελτιώσει την κατάστασή του.