ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Αντιμετωπίζοντας την αναμφισβήτητη σχέση αιτίας-αποτελέσματος ανάμεσα στη χρήση ναρκωτικών και τα ποσοστά εγκληματικότητας, οι Σαηεντολόγοι έφεραν το πρόγραμμα «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» στις δύο κυριότερες υπηρεσίες επιβολής του νόμου που αγωνίζονται κατά του εγκλήματος και της χρήσης ναρκωτικών: στο Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) και στο Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες (LASD), το μεγαλύτερο αστυνομικό τμήμα σερίφη του κόσμου.

Το LAPD διένειμε χιλιάδες αντίτυπα από τα βιβλιαράκια του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά», στους σταθμούς του σε όλη την πόλη. Το LAPD συνεργάζεται με το Ίδρυμα για έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά για να οργανώσει κοινοτικές δραστηριότητες πρόληψης ναρκωτικών όπως την «Εθνική Κοινοτική Ημέρα Πρόληψης του Εγκλήματος», μια ετήσια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει δραστηριότητες πρόληψης του εγκλήματος για τη δημιουργία μιας ασφαλέστερης γειτονιάς, μέσω της συνεργασίας μεταξύ κοινοτήτων. Ο διοικητής ενός αστυνομικού τμήματος στο Λος Άντζελες περιέγραψε την αξία του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» για την περιοχή που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του:

«Τα εκπαιδευτικά βιβλιαράκια και βίντεο είναι ανεκτίμητα όσον αφορά την εκπαίδευση της κοινότητας στις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα ναρκωτικά στην κοινωνία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ
2000
ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,
έχουν ολοκληρώσει
—το—
πρόγραμμα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
στο Λος Άντζελες

Μέσω των ενεργειών των βοηθών του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες, πάνω από 2.000 νέοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά».

Ένας αρχιφύλακας, ο οποίος χρησιμοποιεί τα υλικά καθημερινά στη δουλειά του, λέει: «Ό,τι περιέχεται στην εκπαιδευτική ύλη του προγράμματος "Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά", είναι καθαρό χρυσάφι. Δεν υπάρχει πιο διεισδυτικό μήνυμα για τα ναρκωτικά, από αυτό που μεταδίδει αυτό το πρόγραμμα – τίποτα δεν μπορεί να το ξεπεράσει».

Το 2011, ο Σερίφης της Κομητείας του Λος Άντζελες απευθύνθηκε σε μέλη του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου των Κληρικών λέγοντάς τους να εκπαιδευτούν στην ύλη του προγράμματος «Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά» και τους ενθάρρυνε να μεταφέρουν το πρόγραμμα στις γειτονιές τους. Εκατό κληρικοί που αντιπροσώπευαν μια ευρεία γκάμα από θρησκευτικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων Ιουδαϊστών, Μουσουλμάνων, Χριστιανών και Σιχ, συμμετείχαν στο μάθημα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Σερίφης περιέγραψε τα αποτελέσματα της εφαρμογής τού προγράμματος από το τμήμα του:

«To πρόγραμμα εκπαίδευσης τού προγράμματος "Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά", που υποστηρίζει η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είναι ανεκτίμητης αξίας για την προστασία των σχολείων και της περιοχής μας. Είναι ένα τρομερά επιτυχημένο πρόγραμμα παγκοσμίως, και ιδιαίτερα χρήσιμο. Αυτός είναι και ο λόγος που εκπαιδεύσαµε ένα σώµα από δικούς µας αξιωματικούς στη χρήση του απαράμιλλου προγράµµατός σας».