ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Με άλλα λόγια, η Σαηεντολογία είναι η μελέτη και ο χειρισμός του πνεύματος σε σχέση με το ίδιο το πνεύμα, το σύμπαν και όλες τις μορφές ζωής.

Στη Σαηεντολογία κανείς δεν καλείται να αποδεχθεί οτιδήποτε ως πεποίθηση ή πίστη. Αυτό που είναι αληθινό για σένα είναι αυτό που έχεις παρατηρήσει εσύ ο ίδιος ότι είναι αληθινό. Ένα άτομο ανακαλύπτει από μόνο του ότι η Σαηεντολογία λειτουργεί, εφαρμόζοντας τις αρχές της και παρατηρώντας ή βιώνοντας τα αποτελέσματα.

Η πλήρης ιστορία της ανάπτυξης και της κωδικοποίησης της Σαηεντολογίας μπορεί να βρεθεί σε δεκάδες βιβλία, σε περισσότερες από 15.000 σελίδες τεχνικών υλικών και περισσότερες από 3.000 ηχογραφημένες διαλέξεις. Συνολικά, τα έργα αυτά αντιπροσωπεύουν την έρευνα του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, για να ανακαλύψει έναν εφαρμόσιμο τρόπο για να πετύχει κανείς πνευματική ελευθερία, να αντικαταστήσει την άγνοια με τη γνώση, τις αμφιβολίες με βεβαιότητα και τη δυστυχία με την ευτυχία.

Ωστόσο, τίποτα στη Σαηεντολογία δεν χρειάζεται να εκληφθεί ως πίστη. Οι αλήθειες της είναι αυταπόδεικτες, οι αρχές της αποδεικνύονται εύκολα και η λειτουργικότητα της τεχνολογίας της είναι εμφανής σε οποιαδήποτε Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Αρκεί κάποιος να ανοίξει την πόρτα και να περάσει το κατώφλι.

Στην ενότητα αυτή, θα πάρετε μια ολοκληρωμένη περιγραφή της Σαηεντολογίας και μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή στις βασικές αρχές τόσο της Σαηεντολογίας, όσο και της Διανοητικής.