ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Γράφτηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ το Σεπτέμβριο του 1965.

Ένας πολιτισµός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληµατίες και χωρίς πόλεµο, όπου οι ικανοί µπορούν να ευηµερούν και τα έντιµα όντα µπορούν να έχουν δικαιώµατα και όπου ο Άνθρωπος είναι ελεύθερος να ανέβει σε µεγαλύτερα ύψη. Αυτοί είναι οι στόχοι της Σαηεντολογίας.

Αυτοί οι στόχοι, που ανακοινώθηκαν αρχικά σε ένα διαταραγμένο κόσμο το 1950, βρίσκονται στις δυνατότητες της τεχνολογίας μας.

Καθώς η Σαηεντολογία δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, καλωσορίζει κάθε άτομο, οποιουδήποτε πιστεύω, φυλής ή εθνικότητας.

Δεν επιδιώκουμε την επανάσταση. Επιδιώκουμε μόνο την εξέλιξη σε ανώτερες καταστάσεις ύπαρξης για το άτομο και για την κοινωνία.

Πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Ύστερα από ατέλειωτες χιλιετίες άγνοιας του Ανθρώπου γύρω από τον εαυτό του, τη διάνοιά του και το σύμπαν, μια επαναστατική ανακάλυψη έχει γίνει γι’ αυτόν.

Άλλες προσπάθειες που έκανε ο Άνθρωπος έχουν ξεπεραστεί.

Σ’ αυτή την επιτυχία συντέλεσαν οι συνδυασμένες αλήθειες πενήντα χιλιάδων ετών ανθρώπινης σκέψης, αποσταγμένες και διευρυμένες με νέες ανακαλύψεις γύρω από τον Άνθρωπο.

Σε καλωσορίζουμε στη Σαηεντολογία. Από εσένα περιμένουμε μόνο να μας βοηθήσεις να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να βοηθήσουμε άλλους. Περιμένουμε να βοηθηθείς κι εσύ.

Η Σαηεντολογία είναι το πιο σημαντικό κίνημα στη Γη σήμερα.

Σ’ έναν ταραχώδη κόσμο, το έργο αυτό δεν είναι εύκολο. Αλλά πάλι, αν ήταν εύκολο, δεν θα χρειαζόταν να το κάνουμε.

Σεβόμαστε τον Άνθρωπο και πιστεύουμε ότι αξίζει να βοηθηθεί. Σεβόμαστε εσένα και πιστεύουμε ότι κι εσύ μπορείς να βοηθήσεις.

Η Σαηεντολογία δεν οφείλει τη βοήθειά της. Δεν έχουμε κάνει τίποτα που θα μας ανάγκαζε να εξευμενίζουμε. Αν είχαμε κάνει κάτι τέτοιο, τώρα δεν θα ήμασταν αρκετά ευφυείς για να κάνουμε αυτό που κάνουμε.

Ο Άνθρωπος υποπτεύεται κάθε προσφορά βοήθειας. Πολλές φορές προδόθηκε και η εμπιστοσύνη του χάθηκε εντελώς. Πολύ συχνά έδειξε εμπιστοσύνη και προδόθηκε. Μπορεί να κάνουμε λάθος, μιας και μοιάζει σαν να χτίζουμε παλάτια στην άμμο. Αλλά ποτέ δεν θα προδώσουμε την πίστη σου σ’ εμάς, όσο είσαι ένας από μας.

Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στη Σαηεντολογία.

Και είθε μια νέα μέρα ν’ ανατείλει για σένα, γι’ αυτούς που αγαπάς και για τον Άνθρωπο.

Οι στόχοι μας είναι απλοί, αν και μεγάλοι.

Πετυχαίνουμε και θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε σε κάθε νέα περιφορά της Γης.

Η βοήθειά σου είναι ευπρόσδεκτη.

Η βοήθειά μας σου ανήκει.