ΕΙΣΑΓΩΓН

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Στην πρώιμη έρευνά του για την ανθρώπινη διάνοια και το πνεύμα, ο συγγραφέας, ανθρωπιστής και Ιδρυτής της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, τόνισε ότι η πνευματική ελευθερία και διαφώτιση ήταν απρόσιτοι στόχοι για τα άτομα στα οποία έχουν αρνηθεί ακόμα και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

ΒΑΣΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ της ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ είναι η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι όλη η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ έχει ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω έγραψε τον κώδικα του Σαηεντολόγου, καλώντας όλα τα μέλη της θρησκείας να εφαρμόσουν τον κανόνα «Να υποστηρίζω τις αληθινές ανθρωπιστικές προσπάθειες στα διάφορα πεδία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Κάνοντας αυτή την ενέργεια, έθεσε τη βάση γι’ αυτό που έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από το κοινωνικό στρώμα, την εθνικότητα στην οποία ανήκουν ή τη θρησκευτική τους πεποίθηση.

Σήμερα, Σαηεντολόγοι από πέντε ηπείρους μετέχουν σε συλλογικές προσπάθειες, από κοινού με κυβερνητικές υπηρεσίες και μη-κυβερνητικούς οργανισμούς, για να φέρουν ευρείας κλίμακας επίγνωση και εφαρμογή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία διατυπώθηκε το 1948 από τα Ηνωμένα Έθνη και η οποία αποτελεί το πρωταρχικό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων αυτών που μοιράζονται μαζί μας τον στόχο ενός κόσμου όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για όλους.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μαθαίνουμε καθημερινά νέα για εθνικιστικές διαμάχες, απάνθρωπες πρακτικές, κοινωνικές εξεγέρσεις και πολέμους.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι γεμάτα με ιστορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – από τη βία στο σπίτι και τον εκφοβισμό στα σχολεία μέχρι τη διαφθορά, τη φτώχεια και τις διακρίσεις που επιτρέπονται από τις κυβερνήσεις. Στο μεταξύ, η πλειοψηφία του πλανήτη δε γνωρίζει τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι αυτά τους ανήκουν.

περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Με την υποστήριξη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, τα εκπαιδευτικά υλικά πολυμέσων επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και στην αύξηση της επίγνωσης, προσεγγίζοντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε το κεντρικό σημείο του προγράμματος, αφού έρευνες έδειξαν ότι λιγότερο από το 10 τοις εκατό του πληθυσμού ήξερε την ύπαρξη της Διακήρυξης και ακόμα λιγότεροι μπορούσαν να ονομάσουν περισσότερα από ένα ή δύο από τα 30 βασικά δικαιώματα που υπήρχαν στο κείμενο.

περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ

«30 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, 30 ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ»

Το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων που θέλουν να μάθουν τα δικαιώματά τους και το οποίο δημιουργήθηκε μέσω της κυκλοφορίας του βιβλιαρίου «Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;», οδήγησε στη δημιουργία 30 εκπαιδευτικών ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως διατυπώθηκαν στην Οικουμενική Διακήρυξη.


περισσότερα

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

Το φιλμ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην καμπάνια εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς παρουσιάζει στους θεατές όλων των ηλικιών τις πιο βασικές τους ελευθερίες.

Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων είναι ένα εντυπωσιακό δεκάλεπτο φιλμ που προσδιορίζει ένα από τα πιο παρανοημένα θέματα.

περισσότερα

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Οι οργανισμοί «Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» διατηρούν διαδραστικές ιστοσελίδες με το πλήρες φάσμα των υλικών, διαθέσιμες σε 17 γλώσσες.

Όλα τα βιβλιαράκια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας και το φιλμ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι διαθέσιμα για να τα κατεβάσετε ή να τα παραγγείλετε μέσω διαδικτύου. Οι ιστοσελίδες αποτελούν ένα σύστημα διαδραστικής μάθησης για οποιονδήποτε διδάσκει ή μαθαίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η βασική ιδέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ότι είναι για όλους. Έτσι, κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή πολιτιστικό του υπόβαθρο και συμμετέχοντας σε αυτά τα προγράμματα, μπορεί να πυροδοτήσει τη λαϊκή υποστήριξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη δική του κοινότητα, πόλη ή χώρα.

περισσότερα

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Το Κέντρο Διάδοσης και Διανομής της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας Διεθνώς, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, είναι η καρδιά των παγκοσμίων ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών που υποστηρίζονται από τις Εκκλησίες της Σαηεντολογίας και τους Σαηεντολόγους. Επιπροσθέτως με τη δημιουργία υλικών διάδοσης για πάνω από 10.000 Εκκλησίες της Σαηεντολογίας, Μίσιον και σχετιζόμενες ομάδες παγκοσμίως, το κέντρο παράγει εκπαιδευτικά υλικά για όλα τα ανθρωπιστικά προγράμματα που επιχορηγούνται από την Εκκλησία.

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επίτευξη παγκόσμιας εγκαθίδρυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημαίνει παγκόσμια αφύπνιση και γνώση αυτών των δικαιωμάτων.

Για να το καταφέρουμε αυτό, οι Εκκλησίες της Σαηεντολογίας και τα μέλη τους, για περισσότερα από 40 χρόνια, έχουν ξεκινήσει την υποστήριξη προγραμμάτων που αυξάνουν τη λαϊκή επίγνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα διδάσκουν σε νεαρά άτομα και ενήλικες.

περισσότερα