ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Με την υποστήριξη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, τα εκπαιδευτικά υλικά πολυμέσων επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και στην αύξηση της επίγνωσης, προσεγγίζοντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα για τα
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
φτάνει
ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ
— από —
100
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε το κεντρικό σημείο του προγράμματος, αφού έρευνες έδειξαν ότι λιγότερο από το 10 τοις εκατό του πληθυσμού ήξερε την ύπαρξη της Διακήρυξης και ακόμα λιγότεροι μπορούσαν να ονομάσουν περισσότερα από ένα ή δύο από τα 30 βασικά δικαιώματα που υπήρχαν στο κείμενο.

Μια σειρά από εκπαιδευτικά υλικά πολυμέσων δημιουργήθηκε για να διορθώσει ακριβώς αυτό το σημείο. Το βιβλιαράκι «Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;» δημιουργήθηκε το 2001 από τον οργανισμό «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», το οποίο περιέχει μια πλήρως εικονογραφημένη έκδοση της Οικουμενικής Διακήρυξης και κάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα κατανοητά στους νέους. Περισσότερα από 300.000 αντίτυπα από αυτά τα βιβλιαράκια διανέμονται κάθε χρόνο σε 17 γλώσσες, μέσω 310 παραρτημάτων της Νεολαίας υπέρ των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σε 70 χώρες.

Ο οργανισμός Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διανέμει το εκπαιδευτικό βιβλιαράκι, το οποίο περιέχει το πλήρες κείμενο της Οικουμενικής Διακήρυξης και το ιστορικό της υπόβαθρο.

Για να κάνει τα 30 ανθρώπινα δικαιώματα της Διακήρυξης προσιτά σε παγκόσμιο επίπεδο, η Εκκλησία χρηματοδότησε την παραγωγή 30 ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας. Οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας μεταδίδονται σε δεκάδες εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, σε 17 γλώσσες.

Ως επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο, το ντοκιμαντέρ Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργήθηκε και παρουσιάζει την εικονογραφημένη ιστορία της ανάπτυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Μεταδίδει τη σπουδαιότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις ηλικίες. Ρίχνοντας φως στην ευρεία εκμετάλλευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνουμε στις μέρες μας, το φιλμ προσκαλεί τη συμμετοχή των θεατών για την εφαρμογή των διατάξεων της Οικουμενικής Διακήρυξης.

Η ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα πακέτα δράσης αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο των διαθέσιμων εκπαιδευτικών πόρων. Με την υποστήριξη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς και ο οργανισμός Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχουν μοιράσει περισσότερα από 137.000 εκπαιδευτικά πακέτα σε ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπαιδευτικούς και κρατικούς φορείς.

Αυτά τα βραβευμένα υλικά έχουν ξεκινήσει μια λαϊκή κίνηση υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιρροή των οποίων γίνεται τώρα αισθητή σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένας νομοθέτης εξέφρασε την άποψη χιλιάδων κυβερνητικών επισήμων και εκπαιδευτικών, όταν περιέγραψε τα υλικά ως το «πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχω δει ποτέ».