ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΙΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ

«30 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, 30 ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ»

Το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων που θέλουν να μάθουν τα δικαιώματά τους και το οποίο δημιουργήθηκε μέσω της κυκλοφορίας του βιβλιαρίου «Τι Είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;», οδήγησε στη δημιουργία 30 εκπαιδευτικών ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως διατυπώθηκαν στην Οικουμενική Διακήρυξη.

Οι βραβευμένες ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας «30 Δικαιώματα, 30 Διαφημίσεις», που είναι διαθέσιμες σε 17 γλώσσες, μεταδίδονται σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω των CNN International, Sky News και National Geographic Channel. Παίζονται σε οθόνες λεωφορείων, σε εμπορικά κέντρα, θέατρα, αθλητικά στάδια, σταθμούς τρένων και αεροδρόμια και χρησιμοποιούνται για να εισάγουν τα μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις διαλέξεις σε σχολεία, κοινοτικά κέντρα και άλλες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Πολυάριθμοι εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι για την εκπαίδευση νέων πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζουν με ενθουσιασμό το νέο αυτό εκπαιδευτικό εργαλείο:

Εκατομμύρια άτομα σε 100 χώρες έχουν παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας, «30 Δικαιώματα, 30 Διαφημίσεις», σε κάθε πιθανή τοποθεσία και με κάθε πιθανό μέσο μετάδοσης.

«Έχουμε δείξει τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας στην έκθεση του Ινστιτούτου μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σχεδόν κάθε μαθητής που περνάει από δω σταματάει σ’ αυτή την οθόνη και περνάει περισσότερη ώρα κοιτάζοντας αυτά τα σποτ παρά σε άλλα γραπτά υλικά». – Εκπαιδευτικός, Δίκτυο Διεθνών Σπουδών

«Τα βίντεο και τα βιβλιαράκια που έχουν δημιουργηθεί από τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς και τον οργανισμό Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καθώς απλοποιούν την Οικουμενική Διακήρυξη ώστε το ζωτικό αυτό κείμενο να μπορεί να κατανοηθεί από τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου. Επιδοκιμάζω αυτούς τους οργανισμούς για τη δουλειά που κάνουν για να φέρουν αυτά τα υλικά στα εκπαιδευτικά ινστιτούτα». – Αντιπρόσωπος, Συνασπισμός για Δυνατά Ηνωμένα Έθνη.


Οι ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας «30 Δικαιώματα, 30 Διαφημίσεις» προβάλλονται σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο της Μόσχας.

«Με τα αξιόλογα εργαλεία μάθησης, η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς και το παράρτημά της στη Λιβερία αποτελούν μια ισχυρή φωνή στην εκπαιδευτική διαδικασία σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λιβερία. Τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνουν το βίντεο που απεικονίζει τα 30 Άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης, τα συνοδευτικά εκπαιδευτικά υλικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εκπαιδευτικές εργασίες, οι οποίες αποτελούν πρόκληση για τους μαθητές και έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν ηγετικούς ρόλους στους νέους μέσα στις κοινότητές τους». – Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Λιβερίας

Επειδή η παρουσίαση των ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας αυξάνουν την επίγνωση των ανθρώπων λόγω της αμεσότητας και του μεστού νοήματός τους, τα «30 Δικαιώματα, 30 Διαφημίσεις» χρησιμοποιούνται ποικιλόμορφα σε πολλές χώρες.

30
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

30
Μηνύματα
ΚΟΙΝΗΣ
ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Τα προβάλλει η κρατική τηλεόραση της Νοτίου Αφρικής καθώς και οι εθελοντές του οργανισμού Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια σεμιναρίων που παραδίδουν σε χιλιάδες μαθητές. Ο δήμος του Γιοχάνεσμπουργκ συνεργάζεται με τη Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αξιοποιώντας αυτά και άλλα υλικά προκειμένου να αυξήσει την επίγνωση της νεολαίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο Εκουαδόρ, το παράρτημα του οργανισμού της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόβαλε τηλεοπτικά τα μηνύματα κοινής ωφέλειας σε 4,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ ταυτόχρονα παρέδιδε σεμινάρια σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές. Με αυτή την εθνική καμπάνια αυξήθηκε η επίγνωση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εθνικής Κληρονομιάς του Εκουαδόρ να υιοθετήσει επίσημα το πρόγραμμα της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη Ρωσία, οι ανακοινώσει «30 Δικαιώματα, 30 Διαφημίσεις», προβάλλονται σε 10 εκατομμύρια θεατές σε μεγάλα πολυκαταστήματα, αεροδρόμια της Μόσχας, εμπορικά κέντρα της Αγίας Πετρούπολης, σινεμά και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Επίσης ο πρόεδρος του Ρωσικού περιφερειακού γραφείου παραπόνων των πολιτών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση πολιτών ενάντια στην κυβερνητική κατάχρηση, αποδέχτηκε το πρόγραμμα και εκπαιδεύει με αυτό επιτρόπους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Καθεμία από αυτές τις ανακοινώσεις κοινής ωφέλειας, «30 Δικαιώματα, 30 Διαφημίσεις» απεικονίζουν ένα άρθρο από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρουσιάζοντας πραγματικές καταστάσεις με προσιτό τρόπο σε άτομα κάθε ηλικίας.