ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ή ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ σε αυτά τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ μπορεί να ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Η βασική ιδέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ότι είναι για όλους. Έτσι, κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή πολιτιστικό του υπόβαθρο και συμμετέχοντας σε αυτά τα προγράμματα, μπορεί να πυροδοτήσει τη λαϊκή υποστήριξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη δική του κοινότητα, πόλη ή χώρα.

Για να εμπνεύσει τα άτομα να υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εξασφαλίσει πώς αυτό το μήνυμα ηχεί στον σημερινό κόσμο των αναταραχών και των διαμαχών, το πρόγραμμα, που γίνεται με τη χορηγία της Εκκλησίας, προσεγγίζει τον κόσμο μέσω εκδηλώσεων αφύπνισης και τους ωθεί να συμμετέχουν άμεσα σε αυτές.

Διεθνείς Σύνοδοι Κορυφής

Κάθε χρόνο, το τμήμα της Εκκλησίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς χρηματοδοτούν από κοινού μια Σύνοδο Κορυφής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Νεαροί αντιπρόσωποι ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιλέγονται από όλο τον κόσμο για να αντιπροσωπεύσουν τη χώρα τους.

Κατά τη σύνοδο, παρουσιάζουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες τους και συζητούν με άλλους αντιπροσώπους πώς να διαδώσουν την εκπαίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ευρεία κλίμακα. Οι υποψήφιοι επιστρέφουν μετά στη χώρα τους και εντείνουν τις δραστηριότητές τους για να προωθήσουν περαιτέρω τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιφέρειά τους.

Στη Σύνοδο του 2009 στη Γενεύη της Ελβετίας, την έδρα του οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών, οι νεαροί αντιπρόσωποι πραγματοποίησαν μια «Διεθνή Πορεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν τέτοιες πορείες σε όλο τον κόσμο όπως, στη Δανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και αλλού.

Κάθε χρόνο, η σύνοδος εμπνέει όλο και περισσότερες πορείες και τώρα αριθμεί περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες ετησίως, σε περισσότερα από 80 έθνη.

Μαραθώνιοι, χοροί, ζωγραφική βιτρό και συλλογές υπογραφών είναι μερικές από τις πολλές δραστηριότητες που μπορούν να ανεβάσουν την επίγνωση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με αυτό τον τρόπο, η ετήσια σύνοδος για τα ανθρώπινα δικαιώματα πυροδοτεί την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυξάνει την επίγνωση του κοινού για τη σπουδαιότητά τους.

Οι Παγκόσμιες Εκπαιδευτικές Περιοδείες της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς

Από το 2004, ο οργανισμός «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεθνώς» πραγματοποιεί μια ετήσια παγκόσμια εκπαιδευτική περιοδεία, που παρουσιάζει το πρόγραμμα σε εθνικούς ηγέτες και παρακινεί κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις να συνάψουν συνεργασία στα διάφορα προγράμματά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ
380
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ
ΑΚΟΥΣΑΝ
το μήνυμα
ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
— σε μια —
ΠΟΡΕΙΑ
40.200
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Συνολικά μέχρι σήμερα, η παγκόσμια περιοδεία έχει διανύσει πάνω από 550.000 χιλιόμετρα σε 70 χώρες, προσεγγίζοντας πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Νεολαία υπέρ των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει αποκτήσει συμμάχους, έχει σχηματίσει νέες ομάδες και έχει διορίσει πρεσβευτές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν το μήνυμα και σε άλλους. Οι Εκκλησίες της Σαηεντολογίας ανά τον κόσμο φιλοξενούν συχνά την περιοδεία και υποστηρίζουν τις ενέργειές της, για να εμπνεύσουν ηγετικές προσωπικότητες στην περιοχή τους.

Η Παγκόσμια Περιοδεία του 2011 διέσχισε 40.200 χιλιόμετρα, περνώντας από το Μπαγκλαντές, το Βέλγιο, την Καμπότζη, την Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα, την Ταϊλάνδη και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, μεταφέροντας το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περισσότερα από 350.000 άτομα.

Η Παγκόσμια Περιοδεία του 2012, διέσχισε 45.000 χιλιόμετρα, περνώντας από το Καμερούν, την Αιθιοπία, την Ιαπωνία, τη Λιβερία, το Μεξικό, την Ταϊβάν, το Τόνγκο και τις ΗΠΑ προς τιμή της «δεκαετίας της παιδείας» των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε χρονιά η Παγκόσμια Περιοδεία προσθέτει νέες χώρες στη διαδρομή της, εκπαιδεύοντας έτσι ακόμα περισσότερα άτομα για τα αναφαίρετα δικαιώματά τους.