ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ;

Συντονίζονται από το Σύνδεσμο Για Καλύτερη Ζωή και Παιδεία (ABLE), ένα κοινωφελές διεθνές σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σκοπός του οποίου είναι η κοινωνική βελτίωση.

Το ΑBLE, που ιδρύθηκε το 1988, είναι εξουσιοδοτημένο να παρέχει σε ομάδες κοινωνικής βελτίωσης που πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε καθαρά κοινωνικές, φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Το ABLE έχει επιφορτιστεί επίσης με τη σημαντική ευθύνη να διασφαλίζει ότι η τεχνολογία γίνεται γνωστή και διατίθεται σε οποιονδήποτε τη χρειάζεται, καθώς και ότι οι οργανισμοί που έχουν άδεια να εφαρμόζουν την τεχνολογία και να χρησιμοποιούν τα θρησκευτικά εμπορικά σήματα κοινωνικής βελτίωσης κάνουν σωστή χρήση αυτής της άδειας.

Το ABLE Διεθνώς υλοποιεί τα προγράμματά του τόσο απευθείας όσο και μέσω ενός δικτύου ηπειρωτικών και διεθνών γραφείων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Το ABLE και τα γραφεία που συνδέονται μαζί του ελέγχουν εκτενώς τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των τεσσάρων διεθνών οργανισμών κοινωνικής βελτίωσης τα οποία χρησιμοποιούν την Τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ: του Νάρκωνον, προγράμματος αποκατάστασης από τα ναρκωτικά, του Κρίμινον, προγράμματος αποκατάστασης εγκληματιών, του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης, προγράμματος εκπαίδευσης και του Δρόμου Προς την Ευτυχία, προγράμματος υπέρ της ανεκτικότητας και της βελτίωσης των ηθών το οποίο βασίζεται στην κοινή λογική.

Έτσι, το ABLE όχι μόνο βοηθά αυτούς που κάνουν άμεση χρήση αυτής της τεχνολογίας ή την εφαρμόζουν σε άλλους να πετύχουν εκπληκτικά αποτελέσματα, αλλά και γνωστοποιεί αυτά τα αποτελέσματα σε κάθε τομέα της κοινωνίας που επιδιώκει να εξαλείψει τη χρήση των ναρκωτικών, την αγραμματοσύνη, την ανηθικότητα και το έγκλημα.