ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ;

Στο επίκεντρο των πεποιθήσεων και των αρχών της Σαηεντολογίας βρίσκεται η πίστη ότι όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν τα αναφαίρετα δικαιώματα όπως ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κυρώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1948. Σύμφωνα με αυτές τις πεποιθήσεις, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είναι χορηγός της μεγαλύτερης μη κυβερνητικής εκστρατείας ενημέρωσης περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο και διαθέτει υλικά σε άτομα, ομάδες και κυβερνητικές υπηρεσίες σε 82 χώρες. Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; τα βιβλιαράκια εκπαιδεύουν νέους και ενήλικες σχετικά με τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τρόπο που όλοι μπορούν να τα κατανοήσουν.

Το 2006 η Εκκλησία έκανε την παραγωγή μιας σειράς 30 ανακοινώσεων κοινής ωφελείας για να παρουσιάσει κάθε ένα από τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε συνδυασμό με έναν οδηγό μελέτης, ένα εγχειρίδιο δραστηριοτήτων και ένα πακέτο για να διδάξει ο εκπαιδευτικός στην αίθουσα, οι ομάδες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι κυβερνήσεις διαθέτουν πλέον αποτελεσματικά εργαλεία για να εκπαιδεύσουν νέους και ενήλικες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα συνοδευτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συμπληρώνει τις Ανακοινώσεις Κοινής Ωφέλειας (σποτ), τα βιβλιαράκια και τα εκπαιδευτικά υλικά ως ένα επιπλέον εργαλείο για την επίτευξη υψηλότερου επίπεδου συνειδητοποίησης και σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η καμπάνια της Εκκλησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει αγγίξει μέχρι στιγμής σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε έξι ηπείρους. Δίκαια λοιπόν έχει αναγνωριστεί ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας έχει κάνει για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα περισσότερα από όσα έχουν κάνει ακόμα και τα Ηνωμένα Έθνη.