ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΡΚΩΝΟΝ;

Το Νάρκωνον είναι ένα πολύ αποτελεσματικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης και αποκατάστασης από τα ναρκωτικά στο οποίο χρησιμοποιούνται τεχνικές που έχει αναπτύξει ο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Νάρκωνον σημαίνει «όχι στα ναρκωτικά» και ξεκίνησε ως ένα ρεύμα στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όταν ένας τρόφιμος της Πολιτειακής Φυλακής της Αριζόνα έλυσε το πρόβλημα εθισμού του στα ναρκωτικά χρησιμοποιώντας τις αρχές που βρήκε σε ένα από τα βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Στη συνέχεια, εφάρμοσε τις ίδιες αρχές για να βοηθήσει συγκρατούμενούς του να λύσουν τα δικά τους προβλήματά σχετικά με τα ναρκωτικά.

Σήμερα, η διαδικασία του Νάρκωνον για την αποκατάσταση από τα ναρκωτικά εφαρμόζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Περισσότερα από 250.000 άτομα ζουν μια ζωή χωρίς ναρκωτικά χάρη στο πρόγραμμα του Νάρκωνον ενώ υπολογίζεται ότι οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες του Νάρκωνον έχουν εκταθεί σε 18 ακόμη εκατομμύρια.

Με ποσοστά επιτυχίας τουλάχιστον τέσσερις φορές υψηλότερα από τους διεθνείς μέσους όρους, η τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την αποκατάσταση από τη χρήση ναρκωτικών εφαρμόζεται από 200 κέντρα Νάρκωνον και ομάδες. Στο κέντρο του δικτύου είναι το Νάρκωνον Άροουχεντ στην Οκλαχόμα, όπου ειδικοί στην απεξάρτηση μαθαίνουν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για να χειριστούν προβλήματα ναρκωτικών που κανείς δε θέλει ούτε να αγγίξει.