ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η τρομακτική επιστημονική πρόοδος του εικοστού αιώνα δεν συνοδευόταν από ανάλογη πρόοδο στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Οι γνώσεις του ανθρώπου για το φυσικό σύμπαν είχαν ξεπεράσει τη γνώση για τον εαυτό του. Τα δεινά που απορρέουν απ’ αυτή την έλλειψη ισορροπίας είναι η πηγή πολλών δεινών που κλονίζουν την κοινωνία και απειλούν το μέλλον μας. Αυτό που εξέφραζε για πολλούς η Σαηεντολογία, όταν πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ήταν η αποκατάσταση της ισορροπίας.

Παρά τις πολλές επιτυχίες της, η επιστήμη δεν έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που βασάνιζαν τον άνθρωπο από αμνημονεύτων χρόνων: Ποιοι είμαστε; Από τι αποτελούμαστε; Από πού προερχόμαστε; Πού πάμε; Τι κάνουμε;

Αυτά τα ερωτήματα ανήκαν ανέκαθεν στη σφαίρα της φιλοσοφίας και της θρησκείας, αλλά οι παραδοσιακές απαντήσεις στάθηκαν ανεπαρκείς μπροστά στην απειλή της υδρογονοβόμβας.

Η Σαηεντολογία στηριζόμενη στις ίδιες επιστημονικές προόδους που οδήγησαν στην κατανόηση της πυρηνικής φυσικής παρέχει σύγχρονες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Επιπλέον, εισήγαγε αποτελεσματικές μεθόδους εφαρμογής, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να πετύχει τον προαιώνιο στόχο, για τον οποίο αγωνιζόταν χιλιάδες χρόνια:την αυτογνωσία, και μέσα από την αυτογνωσία, τη γνώση και την κατανόηση των άλλων ανθρώπων και τελικά της ίδιας της ζωής.