ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΗΠΕΙΡΟ

Η Ινδία είναι ένα έθνος που μάχεται σθεναρά με μια πληθώρα προβλημάτων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περισσότερο από το 30% του πληθυσμού ζει κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας. Υφίσταται ακόμη άνιση μεταχείριση στον θεσμό του συστήματος των καστών, ενώ στον ίδιο βαθμό στρέφεται και εναντίον των γυναικών και των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Στην καρδιά των επιχορηγούμενων από την Εκκλησία δραστηριοτήτων για την κοινωνική βελτίωση είναι η πεποίθηση ότι, αυτό που ξεκινά από μια φωνή, μπορεί να εξαπλωθεί σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, μέσα από καμπάνιες στη βάση της κοινωνίας και αυτή η δήλωση πραγματικά αποδεικνύεται αληθινή στην Ινδία. Από το 2009, η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ινδία έχει εξαπλωθεί σε 112 παραρτήματα και συνεργαζόμενες ομάδες και η ιστοσελίδα της έχει χιλιάδες μέλη κάθε ηλικίας σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ
ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ
100
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
σε ολόκληρη την
ΙΝΔΙΑ

Η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ινδία, συμπράττοντας με άλλους οργανισμούς, όπως το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Τζιότι, χρηματοδοτεί την εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χιλιάδων μαθητών και νεοσύλλεκτων αστυνομικών, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε αύξηση της ζήτησης για τα υλικά, δεχόμενη πάνω από 10.000 αιτήσεις στο διαδίκτυο. Δέκα χιλιάδες σπουδαστές της σχολής της αστυνομίας έχουν εκπαιδευτεί με τα υλικά της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ακόμη και ο στρατός τα έχει χρησιμοποιήσει για να διδάξει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Αναπόσπαστο κομμάτι του καθήκοντός μας στον Ινδικό στρατό είναι να διασφαλίσουμε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και έτσι, ενώ διασφαλίζαμε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών μας δεν συνέβαιναν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν ξέραμε πώς να παρέχουμε αισθητά οφέλη στους υπερβολικά φτωχούς ανθρώπους της περιοχής. Και κάπου εκεί γνώρισα την αξιόλογη καμπάνια που διεξάγει ο οργανισμός σας. Αφού έλαβα περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από τα ενημερωτικά βιβλιαράκια, τα DVD και τα φυλλάδια, θέλησα να γίνω ενεργά αιτία πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και να διαδώσω το μήνυμα παντού». – Διοικητής Εθνικού Στρατού Ινδίας

Με τα υλικά της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να διανέμονται σε όλη τη χώρα, η Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδίας και οι συνεργάτες της, παρέδωσαν σεμινάρια σε 20.000 άτομα, μέσα σε δύο χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις «Πορείες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», σε 30 πόλεις της Ινδίας, στρέφοντας την προσοχή στην ανάγκη για τη διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.